Publicat de ralucadiaconiuc,
8 februarie 2020, 23:55 / actualizat: 9 februarie 2020, 22:21
Interviu cu doamna profesor Milina Drobotă, expert formare învățămînt primar în cadrul proiectului POCU Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți- CRED
Interviu cu profesorul Mădălina Popa de la Colegiul Național G. Ibrăileanu
Interviu cu profesor Anda Diaconu de la Școala Alexandru Vlahuță
Interviu cu director Școala Gimnazială Zmeu, Ilie Iurciuc
Drept replică, Ana Bogdan a reușit prima ei victorie în Fed Cup /6-3; 6-7; 6-1 (două ore și 13 minute)/ în detrimentul Veronikăi Kudermetova (numărul 38pe plan mondial)…
*
Tot Ana Bogdan (90 WTA) a deschis seria meciurilor de astăzi, 8 februarie 2019, pierzând, cu 5-7; 6-3; 5-7 (peste două ore de joc), în fața Ekaterinei Alexandrova…
România a egalat Rusia (de o manieră mai puțin așteptată), după ce Jaqueline Cristian (197 WTA) a învins-o pe mult mai „titrata” și mai experimentata Veronika Kudermetova /7-5; 6-3…
Perspectiva unei victorii extraordinare a României a fost înlăturată de Anna Kalinskaya și Anna Blinkova (54 WTA), „cuplul” mai omogen care a dominat (6-3; 6-2) întâlnirea decisivă cu Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse (depășită, evident, de miză și, mai ales, ca valoare)…
Amenzile de circulație ar putea crește, de la 1 ianuarie
De la 1 ianuarie, soferii ar putea plati amenzi de circulatie mai mari. Valoarea punctului amenda a fost plafonata de mai multe ori, la valoarea din...
(UPDATE/AUDIO) Iaşi: Femeia din Suceava suspectă de coronavirus are gripă
Publicat de ,
8 februarie 2020, 18:55
Ea s-a infectat cu virusul gripal AH3. Iniţial testele au ieşit negative pentru gripă, însă ulterior a fost izolată tulpina AH3.
Prof.dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi:
Reamintim că femeia din Suceava s-a întors la sfârşitul lunii trecute din China, unde predă limba engleză şi aseară a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi cu suspiciunea de infecţie cu noul coronavirus, apărut în oraşul chinez Wuhan. (Andreea Daraban, Radio Iaşi/ FOTO Radio Iaşi)
UPDATE, 8 februarie, ora 13:30 – Probele pacientei de 33 de ani din Suceava, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sunt negative pentru gripă și noul coronavirus.
În aceste condiţii, medicii de la unitatea medicală ieşeană au decis că se impune un tratament de specialitate pentru viroză, după cum a precizat managerul spitalului, Carmen Dorobăţ:
UPDATE, ora 19:35 – Femeia din Suceava suspectă de infecţie cu coronavirus a fost internată vineri seară la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Sf. Parascheva’ din Iaşi, a declarat managerul instituţiei, Carmen Dorobăţ.
Potrivit sursei citate, femeia este cazată într-un salon amenajat special şi i se iau probe de mai multe feluri, care vor fi trimise spre examinare în cursul acestei nopţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Prof. Dr. Matei Balş’ din Bucureşti. (Agerpres)
UPDATE, ora 19:30 – Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat, pentru Radio Iaşi, că femeia s-a întors din China pe 1 februarie, iar de a doua zi a început să se simtă rău, abia astăzi luând decizia de a se prezenta la spital.
Ea nu a declarat pe aeroport, la sosirea în Suceava, că vine din China pentru a fi monitorizată.
Pentru trasferul pacientei la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost luate toate măsurile de siguranţă, conform protocolului.
De asemenea, a fost declanşată o anchetă epidemiologică cu privire la persoanele cu care femeia a intrat în contact, a mai spus directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu:
Între timp, Direcţia de Sănătate Publică Suceava a creat un serviciu de permanență, după cum a precizat şefa instituţiei, Sivia Boliacu:
(Maria Nedelcu, Radio Iaşi/FOTO Oana Şlemco)
UPDATE, ora 17:41 – Femeia de 32 de ani din Suceava, internată la Spitalul Judeţean din municipiu cu suspiciunea de coronavirus urmează să fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pentru a fi izolată, a declarat, pentru postul nostru de radio, managerul unităţii medicale, Carmen Dorobăț.
Tânăra s-a întors recent din China, unde lucra ca profesoară de limba engleză, iar imediat ce a ajuns în ţară a început să se simtă rău.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași Carmen Dorobăț: Este vorba despre o suspiciune de infecţie cu coronavirus, la o tânără care s-a întors de ceva timp (10-14 zile) dintr-o zonă a Chinei de Sud, cu simptomatologie în momentul de faţă, de viroză, fără să aibă o modificare importantă a stării generale. Este trimisă la Iaşi pentru a fi izolată, urmărită, iar diagnosticul de certitudine îl va pune Institutul Naţional Matei Balş. Noi avem aparatul necesar, dar nu avem încă kit-ul necesar pentru a confirma o astfel de infecţie. Kit-ul trebuie să ajungă şi la noi, nu astăzi, probabil luni. Tânăra are o stare generală bună, nu ştiu să fie trimisă cu un elicopter la Iaşi. Probabil va veni cu o maşină.
Acesta este cel de-al doilea caz de suspiciune cu coronavirus din Moldova. La finalul lunii trecute, un bărbat de 24 de ani din Bacău, reîntors de la studii din China, a fost suspect de infectare cu coronavirus. În cazul lui, nu s-a confirmat boala, tânărul având gripă sezonieră.
(Maria Nedelcu, Radio Iaşi/FOTO Oana Şlemco)
Suspiciune de coronavirus la o profesoară de engleză care s-a întors recent din China!
Femeia, în vârstă de 32 de ani a fost izolată astăzi, într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava.
Adriana Dascălu are detalii:Femeia s-a prezentat astăzi dimineaţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe cu simptome de gripă. După investigaţii, medicii au constatat că profesoara de engleză prezintă simptome similare cu cele evidenţiate în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus. Din acest motiv, medicii au luat decizia de a o izola de urgenţă în secţia de Boli Infecţioase a spitalului. Pacienta urmează să fie transferată la Iaşi sau la Bucureşti cât mai curând posibil pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului.
Amenzile de circulație ar putea crește, de la 1 ianuarie
De la 1 ianuarie, soferii ar putea plati amenzi de circulatie mai mari. Valoarea punctului amenda a fost plafonata de mai multe ori, la valoarea din...
Vicepremierul Raluca Turcan a explicat, astăzi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că textul Constituţiei forţează PNL la această formulă de comportament politic pentru a se ajunge la organizarea de alegeri anticipate, care să asigure o guvernare stabilă şi pe termen lung.
Raluca Turcan: Poziţia noastră este una foarte limpede. În condiţiile în care noi susţinem organizarea de alegeri anticipate, ţinând cont că procedura constituţională este că, pentru a dizolva Parlamentul, trebuie să fie respinse două formule de guvern în Parlament, PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toţi parlamentarii, dar se va abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet.
Raluca Turcan crede, totodată, că mai multe puncte ale Constituţiei ar trebui modificate, inclusiv în ceea ce priveşte procedura de dizolvare a Parlamentului. (Rador/ FOTO romania-actualitati.ro)
Măsura este luată deoarece infrastructura aeroportului băcăuan va fi modernizată. Anunţul a fost făcut de directorul Aeroportului din Iaşi, Cătălin Bulgariu.
El a mai spus că aşteaptă o notificare oficială din partea conducerii Aeroportului Bacău pentru a şti cu exactitate ce intervale orare solicită pentru zborurile companiei Blue Air.
Amenzile de circulație ar putea crește, de la 1 ianuarie
De la 1 ianuarie, soferii ar putea plati amenzi de circulatie mai mari. Valoarea punctului amenda a fost plafonata de mai multe ori, la valoarea din...
Puțini știu însă, că ea este o adaptare după “Plaisir d’Amour”, o piesă de muzică clasică scrisă în 1780 de compozitorul francez de origine germană Jean Paul Égide Martini care a folosit versurile poemului intitulat “Romance” din nuvela “Celestine” scrisă de Jean-Pierre Claris de Florian și publicată în 1785. Succesul pe care l-a cunoscut piesa în anii ce au urmat l-a determinat pe renumitul compozitor francez Hector Berlioz să aranjeze piesa pentru orchestră în 1859. Nana Mouskouri a făcut un cover după această piesă în 1971, iar Joan Baez în 1966.
În timp ce melodia “Plaisir d’amour” este preferata cântăreților europeni, în special din Franța și Italia, melodia “Can’t Help Falling in Love” este favorita cântăreților americani sau vorbitori de limbă engleză. De-a lungul timpului ambele versiuni au făcut parte din repertoriul multor artisti renumiți. Printre cei care au făcut versiuni proprii se numără și Andre Rieu, Mireille Mathieu, Jose Carreras sau Angela Gheorgiu.
„Can’t Help Falling in Love” este una din cele mai cântate balade din lume, dar versiunea originală din 1961 a lui Elvis Presley rămâne cea de referință.“Can’t Help Falling in Love” a fost înregistrată în original de Elvis Presley și a fost scrisă de Hugo Peretti, Luigi Creatore și George David Weiss. Melodia a apărut pe albumul “Blue Hawaii” lansat pe 1 octombrie 1961 și a ajuns pe locul 2 în Billboard Hot 100. În 1962 piesa a urcat pe prima poziție în toate topurile din Marea Britanie, fiind una din preferatele lui Elvis pentru concertele live. De altfel, în anii ’70 Elvis obișnuia să își încheie spectacolele cu această piesă.
Audio Originals – Can’t Help Falling in Love
Text adaptat și tradus de Bogdan Sălăvăstru. Surse: unsitedemuzica.ro, muzichii.ro și wikipedia.org.
Potrivit acesteai, în intervalul 8 februarie, ora 2:00 – 9 februarie, ora 10:00, pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, fiind vizate şi toate judeţele Moldovei.
Temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade şi local, mai ales în nord-estul, centrul şi sudul ţării, sub -15 grade, chiar până în jurul a -22 de grade în zonele depresionare.
În plus, în funcţie de condiţiile locale, se va forma gheţuş.
Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a precizat că Birourile Naţionale ale USR PLUS au propus ca acest congres de fuziune să aibă loc în luna iulie, dar decizia aparţine Comitetului Politic al USR şi, respectiv, Consiliului Naţional al PLUS.
‘Avem şedinţe separate – fiecare cu agenda ei. Un singur punct este similar pe ambele agende, şi anume discuţia despre calendarul de realizare a fuziunii între cele două partide. (…) Există nişte discuţii, nişte puncte de vedere: mai devreme, mai târziu… (de luna iulie – n.r.). Trebuie să le armonizăm. (…) Noi, ca Birouri Naţionale, aşa am gândit (ca acest congres să aibă loc în luna iulie), însă Comitetul Politic stabileşte. Sunt anumite păreri că ar trebui să fie mai devreme. Unii spun că ar trebui să fie mai târziu. În principiu, acesta este materialul cu care lucrăm în momentul acesta: un calendar de fuziune care să se întâmple după alegerile locale. Însă discuţia asta era înainte de scenariul tot mai plauzibil al anticipatelor. Dar, dacă sunt şi anticipate, e foarte probabil să nu mai avem o presiune să ne grăbim cu asta’, a declarat pentru AGERPRES Ionuţ Moşteanu.
El a menţionat că sâmbătă, la ora 9,00, se va încheia şi referendumul intern al USR privind poziţionarea centru-dreapta. Până vineri, au votat 11.000 din cei aproximativ 20.000 de membri cu drept de vot, ceea ce înseamnă că s-a realizat cvorumul necesar în vederea validării, a precizat el.
Deputatul a adăugat că pe ordinea de zi a Comitetului Politic al USR se vor afla şi alte chestiuni referitoare la: strategia politică pentru perioada următoare, cea pentru alegerile locale, aspecte legate de regulamente interne.
Sâmbătă, la ora 18,00, la finalul Comitetului Politic al USR şi al Consiliului Naţional al PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna vor susţine o conferinţă de presă comună în care vor prezenta concluziile discuţiilor.
Birourile Naţionale ale USR PLUS au decis, pe 27 ianuarie, în şedinţă comună de alianţă, să solicite organizaţiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie.
Uniunea Salvaţi România a început pe 1 februarie referendumul intern pentru poziţionarea centru-dreapta.
Potrivit unui comunicat de presă al MEC, accesul pe piaţa muncii se va face ‘fără alte costuri’ pentru această categorie.
MEC precizează că taxa pentru recunoaşterea/echivalarea studiilor preuniversitare şi universitare se va păstra numai pentru cetăţenii din afara Spaţiului Economic European/Confederaţiei Elveţiene.
‘An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universităţi din străinătate. Mulţi dintre ei au ales să revină în ţară. Ca ministru al Educaţiei şi Cercetării am decis să respect efortul depus şi să îi încurajez pe românii care au studiat în spaţiul european să se angajeze şi să îşi continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaştere a diplomelor de studii. Ceea ce au învăţat merită recunoscut şi apreciat. Ne bazăm şi pe ei să contribuie la construirea unei Românii normale, a unei Românii Educate’, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, citată în comunicat.