Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte
Publicat de Andreea Drilea, 6 mai 2016, 14:30
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
‘E vorba de apariţia unor cazuri de îmbolnăvire prin consum de preparate de carne primite cu ocazia sărbătorilor de Paşte de angajaţii unei firme comerciale din Paşcani’, a declarat pentru AGERPRES Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.
Conform acestuia, pe 28 aprilie, unsprezece pacienţi, printre care şi un copil de 15 ani, au fost diagnosticaţi cu boală diareică acută, pentru ca după alte câteva zile doi adulţi să fie duşi la spitalul din Paşcani cu toxiinfecţie alimentară. De asemenea, două persoane s-au tratat la domiciliu, iar alte 15 persoane care au consumat aceleaşi produse nu s-au îmbolnăvit. Unul dintre cei patru membri ai unei alte familii care a consumat aceleaşi preparate din carne a ajuns şi el la spital.
‘Am sesizat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor în vederea continuării investigaţiei la producător’, a precizat Marius Voicescu.
(Agerpres/FOTO arhivă satmareanul.net)