„Fotografia este scoaterea la iveală a ordinii din haos”
Publicat de nicolaetomescu, 10 iulie 2016, 10:09
Pornind de la cuvintele lui Ansel Adams pentru a defini lucrurile/realitățile surprinse de ALEXEY TITARENKO aș îmbrățișa o metodă inadecvată.
Fotografia poate fi o citire a realului. După cum poate fi o imagine cu caracter magic de instantaneu. Să faci fotografii înseamnă să-ţi eliberezi lumea pe care o ţii ascunsă în tine, să araţi tuturor cum văd ochii tăi şi, mai ales, să creezi noi poveşti în care ceilalţi să se regăsească.
În general, sufletul de artist tinde să expună cele mai frumoase lucruri și să transmită cele mai distinse sentimente. Ochii unui fotograf au capacitatea de a surprinde lumi fascinante, demne de admirat și de apreciat. Munca lor este una dincolo de obișnuit, care te încarcă dintr-o singură privire cu plăcere, încântare și bucurie. De cele mai multe ori, fotografiile îşi aleg fotograful. Fotograful trebuie doar să le vadă.
Chiar dacă multă lumină înseamnă prospețime și pozitivitate, avem și fotografi care transmit, deopotrivă, sentimente mai sumbre. Ei merg aproape de subiectul lor / acesta poate fi, spre exemplu, un regim politic /; elimină spațiul mort și obțin imagini „intime” ale unor societăți monstruoase. Cineva afirmase că Sovietele arată mai bine în caricaturi decât în fotografii. A surprinde sentimente și emoții în fotografie nu înseamnă a realiza fotografii sentimentale, ci, mai curând, a-ți transmite interesul și empatia asupra subiectului sau asupra felului în care subiectul simte în acea clipă…