Ziua internațională a cafelei
Publicat de , 1 octombrie 2016, 05:29
Prima Zi internațională a cafelei a fost lansată, pe 1 octombrie, în cadrul Expo Milano 2015, care s-a desfășurat în perioada 1 mai — 31 octombrie 2015, în Italia, un eveniment la care au participat peste 150 de state.Scopul zilei dedicate cafelei este de a promova industria din sector și producătorii săi, într-un context de colaborare constantă între țările producătoare și țările consumatoare și, de asemenea, ca această zi să devină un eveniment global în care să se implice întreaga industrie a cafelei.
Organizația Internațională a Cafelei a lansat, cu acest prilej, un site web dedicat Zilei internaționale a cafelei, unde organizatorii au fost invitați să-și înscrie evenimentele și campaniile dedicate zilei, pentru a le face cunoscute.
Ziua internațională a cafelei marchează, de asemenea, lunga istorie a băuturii și proprietățile boabelor de cafea, despre care se crede că au fost descoperite pentru prima dată în Etiopia. Povestea spune că un pastor de capre din secolul al IX-lea a observat efectele lor stimulatoare asupra caprelor sale și a început să experimenteze.
Consumul de cafea a fost popularizat inițial în lumea arabă din jurul secolului al XV-lea, răspândit apoi pe tot continentul asiatic. De atunci au fost făcute salturi spectaculoase în ceea ce privește această atât de mult apreciată băutură. Sunt multe variabile implicate în producerea unei cești de cafea astăzi, încât industria a trebuit să evolueze rapid pentru a răspunde așteptărilor în creștere ale consumatorilor.