Iaşi: Patru cămine studenţeşti din campusul Tudor Vladimirescu vor fi reabilitate termic
Publicat de Andreea Drilea, 7 noiembrie 2016, 16:59
Reprezentanţii Universităţii Tehnice ‘Gheorghe Asachi’ din Iaşi (UTI) vor reabilita termic, până la sfârşitul anului, căminele T1-T2 şi T3-T4, în care locuiesc peste 1.580 de studenţi.
Prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectorul Universităţii, a declarat, luni, că la începutul lunii septembrie a fost demarată procedura de achiziţie publică, în valoare de 1,78 milioane de lei pentru efectuarea lucrărilor de înlocuire a tâmplăriei exterioare la aceste cămine. Contractul are valoare de peste 1,4 milioane de lei. Cele două firme au termen de finalizare a lucrărilor data de 20 decembrie 2016.
Conform acestuia, economiile înregistrate în urma procedurii de achiziţie publică vor fi reinvestite în 2017 tot pentru sporirea confortului studenţilor cazaţi în Campusul Universitar ‘Tudor Vladimirescu’.
Reabilitarea termică presupune înlocuirea a 900 de ferestre aferente camerelor de cămin, însumând 3.020 metri pătraţi de tâmplărie, la care se adaugă 20 de uşi pentru balcoane. Pentru a crea un disconfort cât mai mic studenţilor cazaţi în aceste cămine, s-a stabilit ca tâmplăria aferentă unei camere să fie înlocuită în aceeaşi zi.
În urma demarării procedurii de achiziţie, au fost înregistrate economii în valoare de 297.149 de lei, bani ce vor fi investiţi în anul 2017 în infrastructura IT&C a campusului şi în crearea sau modernizarea sălilor de lectură din cămine.
‘Reabilitarea căminelor reprezintă un proiect drag mie, dar, în aceeaşi măsură, şi extrem de necesar. Confortul studenţilor din căminele noastre este în mod cert una dintre priorităţile actualei echipe de conducere în acest mandat. Investiţia de faţă este importantă din două motive: vom realiza atât reabilitarea termică a celor mai vechi cămine din campus, cât şi reinvestirea banilor economisiţi, deloc neglijabili, tot în beneficiul celor care locuiesc în Campusul ‘Tudor Vladimirescu’, în săli de lectură şi infrastructura IT&C. M-am bucurat că am putut identifica sursele interne de finanţare a acestor lucrări de reabilitare, astfel încât acestea să fie demarate şi finalizate în 2016. În studenţie am locuit şi eu în campus, m-am ataşat de el şi de viaţa din campus şi, dincolo de poziţia mea actuală, îi sunt dator campusului’, a declarat Dan Caşcaval.
Întrucât reabilitarea termică va duce la cheltuieli mai mici în ce priveşte utilităţile în campus, conducerea universităţii estimează că investiţia va fi amortizată în cel mult patru ani.
(Agerpres/FOTO arhivă romaniatv.net)