Gică Popescu nu mai candidează la şefia FR Fotbal
Publicat de liviusuceveanu, 28 ianuarie 2017, 09:56
Fostul internațional Gheorghe Popescu a anunțat într-un mesaj postat, vineri, pe un site de socializare că nu va mai candida la președinția Federației Române de Fotbal, dezmințind astfel informațiile apărute în ultima perioadă în presa sportivă.
„În legătura cu ultimele declarații apărute în spațiul public, conform cărora eu aș dori să candidez din nou la președinția federației, țin să precizez că acesta este un subiect încheiat pentru mine. Așa cum am spus-o și în alte rânduri, eu nu voi mai candida pentru funcția de președinte FRF și dezaprob în totalitate aceste afirmații din mass-media”, a scris Popescu pe contul său de Facebook.
Gheorghe Popescu a candidat de două ori la președinția Federației Române de Fotbal. Prima oară la alegerile din 2005, la doi ani după încheierea carierei de fotbalist, când a pierdut în fața fostului președinte al FRF, Mircea Sandu. El și-a depus candidatura și în 2014, însă pe 4 martie, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru președinția federației a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare în „dosarul transferurilor”. El a fost eliberat din penitenciar în luna noiembrie a anului 2015.
Conform actualului statut al Federației Române de Fotbal, Popescu nu poate candida deoarece la alegerile pentru funcția de președinție se pot înscrie doar persoane care „nu au suferit condamnări penale privative de libertate”.
În ultima perioadă, în presa sportivă, au apărut mai multe informații potrivit cărora Gheorghe Popescu dorește să candideze la alegerile pentru președinția FRF care vor avea loc în 2018. Vineri, finanțatorul FC Steaua, Gigi Becali a declarat la postul Digi Sport că Gheorghe Popescu va fi președinte al FRF deoarece „pedeapsa lui va fi grațiată”.
Proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse, pus în dezbatere publică de Ministerul Justiției, prevede că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum și pedepsele cu amendă aplicate de instanța de judecată. Potrivit proiectului, de grațiere nu beneficiază recidiviștii și cei care au comis o serie de infracțiuni prevăzute de Codul penal sau de legi speciale, enumerate în proiect.
(Agerpres/FOTO România Curată)