Despre colecția „Junior” la Iași. Atelier de lectură și dezbatere (Polirom)
Publicat de nicolaetomescu, 1 februarie 2017, 11:22
Marti, 31 ianuarie, la Librăria Cărturești din Palas Mall Iași (Str. Palas 7 A), a avut loc un atelier de lectura si dezbatere dedicat celei mai recente colectii lansate de Editura Polirom, „Junior”, proiect editorial ce se adreseaza atit copiilor, cat si adolescentilor.
La eveniment au participat elevi ai Colegiului National „Mihai Eminescu” din Iasi, care au facut scurte prezentari ale romanelor cu care debuteaza colectia, au citit fragmentele preferate din acestea si au pus in dezbatere temele abordate in cele patru volume.
Moderator: prof. Laura Elena Radu
Un eveniment organizat de Editura Polirom si Colegiul National „Mihai Eminescu” din Iasi
Intrarea a fost libera
Editura Polirom a lansat, de curind, colectia „Junior”, un nou proiect editorial ce se adreseaza atit copiilor, cit si adolescentilor. Acestia pot gasi aici carti de aventuri, romane fantasy, carti ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sunt autori deja indragiti de publicul romanesc, public care are acum ocazia sa-i cunoasca si in ipostaza de autori de literatura young adult sau pentru copii. Colectia se adreseaza unui public tinar foarte variat, de la elevii de scoala primara si pina la tinerii de orice varsta.
Coordonata de Bogdan-Alexandru Stanescu, colectia „Junior” debuteaza cu volumele În căutarea lui Audrey, de Sophie Kinsella, traducere de Anacaona Mindrila-Sonetto, o poveste despre iubire şi încredere la varsta adolescentei; Casa Heap, Primul volum al Trilogiei Iremonger, cu ilustratiile autorului, de Edward Carey, traducere de Mihaela Ghita, ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicatii The New York Times Book Review; Viata secreta a albinelor, de Sue Monk Kidd, traducere de Victor Ghica, povestea unei tinere orfane care descopera ca dragostea poate fi gasita in cele mai neaşteptate locuri, carte vinduta in peste paisprezece milioane de exemplare, tradusa in treizeci şi şase de limbi si care s-a aflat peste o suta de saptamini pe lista de bestselleruri a New York Times; Fetita careia nu-i placea numele sau, de Elif Shafak, cu ilustratii de Zafer Okur, traducere de Sunia Iliaz Acmambet, povestea unei fetite cu un nume tare ciudat: Mușcata Curgătoare.
Bogdan-Alexandru Stanescu: Ii citeam fiului meu in fiecare seara, apoi am inceput sa urmaresc cum citeste singur. Am luat-o de la capat cu fiica mea si, incet-incet, am inceput sa invat ce le place si ce nu. M-am apropiat de un gen de lectura care nu-mi era familiar si la un moment dat m-am intrebat de ce sa nu publicam chiar la Polirom carti pentru pusti, mai ales ca multi dintre autorii nostri din „Biblioteca Polirom” scriau literatura pentru copii si tineri. Asa s-a nascut „Junior”: o colectie tinara din toate punctele de vedere.
In pregatire:
Edward Carey, Foulsham. Al treilea volum al Trilogiei Iremonger
Edward Carey, Lungdon. Al doilea volum al Trilogiei Iremonger
Frances Hardinge, Copacul Minciunilor
Ian McEwan, Visatorul
Michael Ende, Momo
Carlos Ruiz Zafon, Luminile din septembrie
Carlos Ruiz Zafon, Printul intunericului
Carlos Ruiz Zafon, Palatul de la Miazanoapte
Pagina de facebook a colectiei, aici.
Polirom & Cartea Romaneasca
Telefon & Fax: 0232-214.100; Mobil: 0723.219.258
claudia.fitcoschi@polirom.ro; www.polirom.ro; www.cartearomaneasca2005-2016.polirom.ro
www.romanianwriters.ro, www.romanianwriters.eu, www.romanianwriters.com