Suceava: Problematica alimentaţiei sănătoase, dezbătută în şcoli în ”Săptămâna Educaţiei Globale”
Publicat de , 18 noiembrie 2014, 17:04
Elevi, preşcolari şi cadre didactice sucevene marchează, în această săptămână, prin diverse activităţi având ca tematică securitatea alimentaţiei, ”Săptămâna Educaţiei Globale”, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Mariana Drumea.
Preşcolari, elevi, liceeni şi cadre didactice vor desfăşura activităţi educative în domeniul alimentaţiei sănătoase, temele asociate fiind responsabilitatea socială (sărăcia, zone dezavantajate), conservarea hranei, protecţia consumatorului, antreprenoriat, sănătatea solului, mediului, alimentaţia raţională, apa şi hrana sănătoasă, calitatea produselor alimentare, risipa alimentelor, conservarea hranei, protecţia consumatorului, foametea şi malnutriţia, criza globală a hranei, responsabilitatea ecologică.
În peste 80 de unităţi şcolare din judeţul Suceava, în perioada desfăşurării evenimentului, vor fi organizate seminarii de informare pentru elevi şi profesori, campanii de conştientizare, evenimente caritabile, concursuri, proiecte, conferinţe, expoziţii, caravane, intervenţii media, producere de materiale etc. Totodată, unele activităţi se vor desfăşura pe durata câtorva luni, pentru a promova valori şi atitudini civice din sfera problematicii globalizării.
Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei a iniţiat prima Săptămână a Educaţiei Globale în 1999, promovând în statele membre activităţi şcolare dedicate reducerii sărăciei şi excluderii sociale. Având în vedere mesajele primite, Centrul Nord-Sud a invitat statele Consiliului Europei să participe anual la Săptămâna Educaţiei Globale. (Agerpres/ FOTO ziuaconstanta.ro)