Sushi la nivel de artă (FOTO)
Publicat de radulipovan, 20 noiembrie 2014, 08:47
Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau în stare crudă, cel mai adesea pește crud.
Sushi este o mâncare relativ nouă chiar și în Japonia. A fost gătită pentru prima oară la începutul secolului al XIX-lea. Înainte vreme, orezul acrit cu oțet era folosit ca metodă de conservare prin fermentație a peștelui, peștele fiind învelit complet în astfel de orez.
Exista diverse tipuri de sushi: rulouri infășurate in foi de alge marine presate, bucăți mici de orez frământate de mână și servite cu pește crud sau icre, bucăți de pește crud presărate peste o farfurie cu orez. Există și variante de sushi in care in loc de orez se folosește tofu.
Sushi-ul se consumă folosind bețişoarele speciale sau mâinile.
Restaurantele cu specific japonez din Europa sunt la mare căutare tocmai din acest motiv.
Pentru a aduce un plus de savoare, bucătarii se întrec în a aduce sushi la nivel de artă:
(Viralnova)