Radio România are un nou Consiliu de Administraţie
Publicat de gabrielarotaru, 27 septembrie 2017, 19:05
Plenul reunit al Parlamentului României a validat astăzi noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune cu 310 voturi pentru şi 11 împotrivă.
Consiliul de Administraţie are următoarea componenţă: Georgică Severin, Ruxandra Ileana Săraru, Bogdan Niculescu Duvăz, Cristian George Teodorescu, din partea PSD; Radu Alexandru Feldman şi Alexandru Iulian Muraru, din partea PNL; Angelo Nicolae Mitchievici, din partea USR; Demeter András István din partea UDMR; Milan Miroslav Manyura din partea Grupului Minorităţilor Naţionale; Dragoş Gabriel Pătlăgeanu, din partea Preşedintelui României; Maria Ţoghină, din partea Guvernului; Adrian Valentin Moise şi Gabriel George Basarabescu din partea salariaţilor.
Membrii supleanţi sunt: Ancuţa Doina Florea, Cristian Zărescu, Ioan Laurenţiu Horăscu, Adriana Popp, Laurenţiu Ichim, Ioan Chiorean, Mihai Radu Vancu, Románszki Zsuzsa, Roxana Georgeta Gheorghe, Camelia Tatiana Ilie, Nicoleta Viorica Balaci şi Constantin Puşcaş.
Cu 233 de voturi pentru şi 24 de voturi împotrivă, Georgică Severin a fost ales Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune.
El a deţinut până în prezent funcţia de director interimar al SRR.
Georgică Severin a fost recomandat pentru funcţia de preşedinte-director general al SRR de noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, care a depus jurământul astăzi în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.
„Este pentru mine o mare onoare şi o mare încredere pe care mi-o face Parlamentul pe care l-am slujit atâţia ani. Legat de sarcinile esenţiale care stau în faţa CA şi a SRR în primul rând, cel mai important lucru pe care Radioul îl are de rezolvat este de a reuşi modalităţile prin care să se modernizeze tehnologic, din punct de vedere al audienţei şi al modului în care ajunge la ascultători. (…) Toate acestea trebuie rezolvate fără să ne pierdem audienţa noastră clasică. O a doua problemă extrem de importantă este cea a investiţiilor. (…) O altă problemă este cea a clarificării cadrului legislativ. În momentul de faţă avem, din punct de vedere legal, o structură relativ hibridă, 97% suntem finanţaţi de la buget”, a declarat Georgică Severin.