Beneficiile consumului de kiwi
Publicat de Andreea Drilea, 21 noiembrie 2017, 07:44
Kiwi conţine multe vitamine, minerale şi antioxidanţi.
Acest fruct este bogat în potasiu, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale, dar şi în pectine, fibre solubile, care ajută la menţinerea unui nivel normal de colesterol în sânge.
Fructele conţin substanţe fitochimice care luptă împotriva radicalilor liberi, ce pot duce în final la cancer.
De asemenea, are un conţinut important de vitamina E, într-un fruct mare de kiwi existând aproximativ 80 de mg de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar.
Kiwi conţine atât luteină, cât şi zeaxantină, antioxidanţi esenţiali pentru sănătatea ochilor.
Acest fruct ajută la scăderea în greutate, datorită conţinutului său de fibre.
Un kiwi are doar 55 de calorii, reprezentând un mic dejun sănătos şi minunat pentru organism.
(Rador/FOTO arhivă Livestrong.com)