Trupa Ateneului din Iaşi pleacă din nou în turneu
Publicat de , 18 aprilie 2018, 18:43
Trupa Ateneului din Iaşi pleacă din nou în turneu. De această dată turneul se va desfăşura în trei oraşe ale Moldovei şi va cuprinde spectacolele’Eram şi Era’ şi ‘Micul prinţ’.
Vă prezentăm programul complet şi descrierea fiecărui spectacol.
Prezentare’Eram şi Era’ la Botoşani – 22 aprilie 2018, ora 18.00
‘Eram şi Era’ – un spectacol despre dragoste, lipsit de problemele dragostei.
Duminică 22 aprilie, ora 18.00 Teatrul’Mihai Eminescu’ din Botoşani prezintă cea mai nouă producţie a Ateneului din Iaşi, spectacolul’Eram şi Era’ în regia lui Ovidiu Ivan, o adaptare la comedia ‘Zăpezile de altădată’ de Dumitru Solomon. Un spectacol despre febra îndrăgostirii şi sistemele imunitare emoţionale slăbite, despre proiecţia primilor ani pe un străin absolut şi proiecţia sărită de pe şine. Un spectactacol despre dragoste, sau ce-o mai fi însemnând şi asta. Un spectacol ce ne aminteşte că ştim despre iubire cam câte ştim despre geografia planetei Jupiter sau despre sistemul de răcire al motorului unui Ferrari.
Ne aminteşte cât de importantă este matricea pe care încercăm să ne construim o relaţie, pentru că în India sunt tot atâţia Mesia câte feluri de brânză sunt în Franţa şi tipuri de Iubiri în lume. Ne aminteşte de metarfozele iubirii dintre un’EL’ şi o’EA’ de-a lungul anilor şi de căsătorie, care se modifică zilnic la fel cum se schimbă vremea în Irlanda în cursul unei după-amiezi: permanent, surprinzător, rapid. Nu contează lista lecturilor, a filmelor văzute şi a sfaturilor primite despre viaţă şi despre iubire, până nu le trăieşti tu pe propria-ţi piele;
Tot va veni EA într-o zi şi va întreba:’Tu mă mai iubeşti?’ şi EL încurcat, va spune:’What?’ Cum rezolvăm rutina, cum împrospătăm iubirea şi ce facem cu zecile de idei de pe cele mai trăsnite bloguri pentru fortificarea relaţiei?’Iubitule, ia şi te îmbracă! Azi mergem la teatru!’ şi să vedeţi ce va urma. Dacă doar flirtaţi unul cu celălalt – o să vă facă să depăşiţi măsura, iar dacă sunteţi singuri – o să vă facă să doriţi să vă îndrăgostiţi. Nu contează. Că abia v-aţi cunoscut, că împărţiţi doar un sac de dormit, că trăiţi într-un parteneriat domestic sau aţi ajuns la nunta de hârtie, lână, lut sau ametist, sau doar aveţi o frumoasă poză împreună.
Prezentare’Micul prinţ’ la Rădăuţi – 23 aprilie 2018, ora 11.00:
Frumoasa călătorie a Micului Prinţ este o superbă metaforă a vieţii, transpusă scenic de Ateneul din Iaşi, pe înţelesul copiilor. Universul prin care călătoreşte Micul Prinţ este însuşi Universul fiecăruia dintre noi, pe care fiecare îl parcurgem şi îl asimilăm diferit. Călătoria Micului Prinţ începe luni, 23 aprilie 2018, ora 11.00 la Casa de Cultură Rădăuţi. ‘Pentru copii acest Univers se compune din planete mici şi scurte vizite prin care eroul nostru are ocazia să cunoască natura ‘oamenilor mari’. Povestea Micului Prinţ este o mărturie vie a victoriei copilăriei şi inocenţei asupra maturizării.’ Erica Moldovan, regizor.
Prezentare’Eram şi Era’ la Rădăuţi – 23 aprilie 2018, ora 18.00:
‘Eram şi Era’ – un spectacol despre dragoste, lipsit de problemele dragostei.
Luni, 23 aprilie, ora 18.00 Casa de Cultură Rădăuţi prezintă cea mai nouă producţie a Ateneului din Iaşi, spectacolul’Eram şi Era’ în regia lui Ovidiu Ivan, o adaptare la comedia ‘Zăpezile de altădată’ de Dumitru Solomon. Un spectacol despre febra îndrăgostirii şi sistemele imunitare emoţionale slăbite, despre proiecţia primilor ani pe un străin absolut şi proiecţia sărită de pe şine. Un spectacol despre dragoste, sau ce-o mai fi însemnând şi asta.
Un spectacol ce ne aminteşte că ştim despre iubire cam câte ştim despre geografia planetei Jupiter sau despre sistemul de răcire al motorului unui Ferrari. Ne aminteşte cât de importantă este matricea pe care încercăm să ne construim o relaţie, pentru că în India sunt tot atâţia Mesia câte feluri de brânză sunt în Franţa şi tipuri de Iubiri în lume. Ne aminteşte de metarfozele iubirii dintre un’EL’ şi o’EA’ de-a lungul anilor şi de căsătorie, care se modifică zilnic la fel cum se schimbă vremea în Irlanda în cursul unei după-amiezi: permanent, surprinzător, rapid. Nu contează lista lecturilor, a filmelor văzute şi a sfaturilor primite despre viaţă şi despre iubire, până nu le trăieşti tu pe propria-ţi piele; Tot va veni EA într-o zi şi va întreba: ‘Tu mă mai iubeşti?’ şi EL încurcat, va spune:’What?’ Cum rezolvăm rutina, cum împrospătăm iubirea şi ce facem cu zecile de idei de pe cele mai trăsnite bloguri pentru fortificarea relaţiei?’Iubitule, ia şi te îmbracă! Azi mergem la teatru!’ şi să vedeţi ce va urma. Dacă doar flirtaţi unul cu celălalt – o să vă facă să depăşiţi măsura, iar dacă sunteţi singuri – o să vă facă să doriţi să vă îndrăgostiţi. Nu contează. Că abia v-aţi cunoscut, că împărţiţi doar un sac de dormit, că trăiţi într-un parteneriat domestic sau aţi ajuns la nunta de hârtie, lână, lut sau ametist, sau doar aveţi o frumoasă poză împreună.
Prezentare’Micul prinţ’ la Siret – 24 aprilie 2018, ora 11.00:
Frumoasa călătorie a Micului Prinţ este o superbă metaforă a vieţii, transpusă scenic de Ateneul din Iaşi, pe înţelesul copiilor. Universul prin care călătoreşte Micul Prinţ este însuşi Universul fiecăruia dintre noi, pe care fiecare îl parcurgem şi îl asimilăm diferit. Călătoria Micului Prinţ începe marţi, 24 aprilie 2018, ora 11.00 la Centrul Cultural Siret. ‘Pentru copii acest Univers se compune din planete mici şi scurte vizite prin care eroul nostru are ocazia să cunoască natura ‘oamenilor mari’. Povestea Micului Prinţ este o mărturie vie a victoriei copilăriei şi inocenţei asupra maturizării.’ Erica Moldovan, regizor.
Prezentare’Eram şi Era’ la Siret – 24 aprilie 2018, ora 18.00:
‘Eram şi Era’ – un spectacol despre dragoste, lipsit de problemele dragostei.
Marţi, 24 aprilie, ora 18.00 Centrul Cultural Siret prezintă cea mai nouă producţie a Ateneului din Iaşi, spectacolul’Eram şi Era’ în regia lui Ovidiu Ivan, o adaptare la comedia ‘Zăpezile de altădată’ de Dumitru Solomon. Un spectacol despre febra îndrăgostirii şi sistemele imunitare emoţionale slăbite, despre proiecţia primilor ani pe un străin absolut şi proiecţia sărită de pe şine. Un spectacol despre dragoste, sau ce-o mai fi însemnând şi asta. Un spectacol ce ne aminteşte că ştim despre iubire cam câte ştim despre geografia planetei Jupiter sau despre sistemul de răcire al motorului unui Ferrari.Ne aminteşte cât de importantă este matricea pe care încercăm să ne construim o relaţie, pentru că în India sunt tot atâţia Mesia câte feluri de brânză sunt în Franţa şi tipuri de Iubiri în lume. Ne aminteşte de metarfozele iubirii dintre un’EL’ şi o’EA’ de-a lungul anilor şi de căsătorie, care se modifică zilnic la fel cum se schimbă vremea în Irlanda în cursul unei după-amiezi: permanent, surprinzător, rapid. Nu contează lista lecturilor, a filmelor văzute şi a sfaturilor primite despre viaţă şi despre iubire, până nu le trăieşti tu pe propria-ţi piele;
Tot va veni EA într-o zi şi va întreba: ‘Tu mă mai iubeşti?’ şi EL încurcat, va spune:’What?’ Cum rezolvăm rutina, cum împrospătăm iubirea şi ce facem cu zecile de idei de pe cele mai trăsnite bloguri pentru fortificarea relaţiei? ‘Iubitule, ia şi te îmbracă! Azi mergem la teatru!’ şi să vedeţi ce va urma. Dacă doar flirtaţi unul cu celălalt – o să vă facă să depăşiţi măsura, iar dacă sunteţi singuri – o să vă facă să doriţi să vă îndrăgostiţi. Nu contează. Că abia v-aţi cunoscut, că împărţiţi doar un sac de dormit, că trăiţi într-un parteneriat domestic sau aţi ajuns la nunta de hârtie, lână, lut sau ametist, sau doar aveţi o frumoasă poză împreună.
(Agerpres/FOTO agrorapress.ro)