Vrancea: 115.000 de stejari plantaţi în Parcul Memoriei Naţionale ‘Stejarii României’ de la Mărăşeşti
Publicat de gabrielarotaru, 22 aprilie 2018, 07:41
115.000 de stejari au fost plantaţi sâmbătă în Parcul Memoriei Naţionale ‘Stejarii României’ din localitatea Mărăşeşti, în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în cadrul unui proiect coordonat de Consiliul Judeţean Vrancea, la care au participat peste 11.000 de voluntari.
‘În aproximativ patru ore au fost plantaţi toţi cei 115.000 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 25 de hectare, fiecare stejar urmând să poarte numele unui erou care şi-a jertfit viaţa pentru desăvârşirea Marii Uniri, pe care o sărbătorim în acest an’, arată organizatorii, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Potrivit acestora, printre participanţi s-au numărat voluntari din întreaga ţară şi de peste Prut, care au venit la Mărăşeşti cu ‘dorinţa de a onora memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, dar şi de a lăsa generaţiilor viitoare un monument viu: Parcul Memoriei Naţionale’. Printre aceştia s-au numărat şi viceprim-ministru Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial la Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, Mihai Dan Chirică, secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Marius Chiriţoiu.
Atmosfera a fost întreţinută de Filarmonica ‘George Enescu’ din Bucureşti, care a susţinut un recital în aer liber, dar şi de alţi artişti, printre care şi Adrian Daminescu.
Aceasta a fost cea de-a doua campanie de plantare în cadrul Parcul Memoriei Naţionale de la Mărăşeşti, după cea desfăşurată pe 18 noiembrie 2017, când aproximativ 8.000 de voluntari au plantat 50.000 de puieţi de stejari pe o suprafaţă de 10 hectare.
Conform sursei citate, până la sfârşitul anului 2018, în acest parc memorial, care se întinde pe o suprafaţă de 75 de hectare, vor fi plantaţi un număr total de 335.000 de stejari.
‘În Primul Război Mondial, în luptele de la 1917, 335.000 de români au murit pentru ca noi să avem România de astăzi. De aceea, în numele lor şi pentru eternitatea lor şi pentru ca ei să fie o pildă permanentă pentru noi şi pentru generaţiile viitoare trebuie să desăvârşim această idee minunată’, a declarat sâmbătă, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, citat în comunicat. (Agerpres/ FOTO romaniaregional.ro)