Proiecte de cooperare româno-moldoveneşti în domeniul turismului
Publicat de gabrielarotaru, 12 mai 2018, 07:54 / actualizat: 12 mai 2018, 8:57
Drumul vinului, care leagă România de Republica Moldova, va fi finalizat până la sfârşitul anului, estimează ministrul Turismului, Bogdan Trif.
Proiectul face parte dintr-un acord de cooperare între cele două ţări, prin care vor fi lansate, de asemenea, pachete turistice comune. Săptămâna viitoare, responsabilii din domeniul turismului din România şi Republica Moldova urmează să discute cu tour-operatorii.
Turismul vinicol româno-moldovenesc se va dezvolta prin pachete turistice, a spus la Finţeşti, în judeţul Buzău, ministrul turismului, Bogdan Trif:
Bogdan Trif: Vă pot spune, în premieră, că avem un acord privind cooperarea în domeniul turismului între Guvernul României şi al Republicii Moldova, este deja pe circuitul de avizare interministerial atât în România cât şi în Republica Moldova.
Acest tip de turism va conţine ruta Ştefan cel Mare şi Sfânt, apoi Drumul Vinului şi, din 2019, Drumul Mănăstirilor. De cealaltă parte, Stanislav Rusu, directorul general al Agenţiei Turismului din Republica Moldova, spună că adresabilitatea este pentru piaţa asiatică şi America de Nord:
Stanislav Rusu: Anul acesta 2018, Republica Moldova a fost aleasă de către Organizaţia Mondială a Turismului drept Capitala Mondială a Turismului Vinocol, care să dezvolte şi alte forme de turism, precum cel gastronomic, turismul rural, ecorural, turismul cultural. La noi, orice turist, orice vizitator care trece hotarul ţării este conectat cu vinul.
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a precizat că, în curând, se va deschide la Chişinău un birou de promovare turistică a României, iar Stanislav Rusu spune, la fel, la Bucureşti se va înfiinţa un astfel de birou pentru partea moldovenească, dar cu participarea mediului asociativ.(Rador/ FOTO romania-actualitati.ro)