ANP implementează un proiect privind consolidarea capacităţii organizatorice şi administrative a sistemului penitenciar
Publicat de Andreea Drilea, 7 iunie 2018, 05:45 / actualizat: 7 iunie 2018, 6:48
Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) implementează un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană care îşi propune întărirea capacităţii organizatorice şi administrative a sistemului penitenciar românesc, potrivit unui comunicat al ANP.
‘Începând cu data de 16.05.2018, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în calitate de beneficiar, implementează proiectul ‘Consolidarea instituţională a sistemului penitenciar românesc’ (…). Obiectivul general al proiectului vizează întărirea capacităţii organizatorice şi administrative a sistemului penitenciar prin dezvoltarea unor instrumente manageriale şi revizuirea Strategiei de Dezvoltare’, relevă comunicatul postat pe site-ul ANP.
Potrivit acestuia, obiectivele specifice sunt: revizuirea Strategiei de dezvoltare a sistemului penitenciar din perspectiva obiectivelor strategice; modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii sistemului penitenciar şi dezvoltarea capacităţii administrative instituţionale şi interinstituţionale, prin modernizarea serviciilor informatice şi de comunicaţii; revizuirea, elaborarea şi implementarea a două instrumente necesare asigurării unui management instituţional performant.
În urma implementării proiectului sunt aşteptate următoarele rezultate: Strategie de dezvoltare a sistemului penitenciar revizuită pe baza Studiului referitor la infrastructura clădirilor din sistemul penitenciar şi a Auditului de sistem privind securitatea sistemelor IT&C; aplicaţie informatică SCIM (Sistem Control Managerial) implementată cu instruirea a 183 de persoane; aplicaţie informatică PMS Web (Prisoner’s Management System) implementată cu instruirea a 237 de persoane, se arată în comunicat.
Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeana din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, Axa prioritară 1 – Administraţie publică şi sistem judiciar eficiente.
Proiectul are o perioadă de implementare de 36 luni, în intervalul 16 mai 2018 – 15 mai 2021 şi o valoare totală de 11.219.869,9 de lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 9.422.880,15 de lei şi contribuţia din bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în valoare de 1.796.989,75 de lei, mai relevă sursa citată.
(Agerpres/FOTO arhivă infois.ro)