Expoziţie foto-literară, în premieră în România, la Gura Humorului
Publicat de , 4 decembrie 2014, 18:28
Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului a găzduit, astăzi, vernisajul expoziţiei foto-literare ”Inocenţii”, prima de acest fel din România, şi conferinţa interactivă ”Împăcarea cu natura”, în cadrul unui ”spectacol pentru conştiinţă” intitulat ”Eco-Art, o radiografie a Naturii (şi a naturii umane …)”.
Evenimentul a fost organizat de Alexandria Publishing House şi de Nicolae Romulus Dărămuş, unul dintre promotorii activi ai eco-artei în România, şi a cuprins expoziţia foto-literară ”Inocenţii”, proiecţia de imagini ”pro natura” sonorizată, conferinţa interactivă ”Împăcarea cu natura”, prezentarea cărţii ”Inocenţii marii terori” şi un scurt recital de muzică pe versuri ”pro natura”.
Dărămuş a arătat că expoziţia foto-literară este un album cu text literar – ”cartea de pe ziduri” – în care imaginile beneficiază fiecare de povestea sa, pusă în rame vecine fotografiei.
Ecolog, prozator, publicist, desenator şi fotograf de natură, Nicolae Romulus Dărămuş a fondat în 1994 Societatea Nordică de Ecologie TUA RES AGITUR (SENTRA), axată pe educaţia ”pro natura” prin mijloacele artelor (literatură, fotografie, desen, film) şi pe activităţi de teren (preponderent pe observarea şi dezvăluirea spre public a agresării patrimoniului faunistic şi a habitatului forestier).
De asemenea, Dărămuş este fondator şi editor al revistei Carpaţii azi (1996), scenarist şi co-realizator de film de televiziune. Activitatea sa publicistică (povestire, eseu, pamflet, reportaj, anchetă) cuprinde apariţii în Cotidianul, Academia Caţavencu, Viaţa Medicală, Carpaţii, Aventuri la pescuit, Vânătorul şi Pescarul Român, Jurnalul Naţional, Kamikaze. A realizat expoziţii de fotografie artistică şi documentară, individuale şi de grup, în ţară şi străinătate (fotografie de faună carpatină liberă, peisaj, portret, eseu). (Agerpres/ FOTO epochtimes-romania.com)