Joburi pe care le poți avea în timp ce călătorești în jurul lumii
Publicat de Andreea Drilea, 17 august 2018, 08:34 / actualizat: 20 august 2018, 8:48
1. Agent de Turism
Cu cativa ani in urma, meseria de agent de turism era unul dintre cele mai ravnite joburi. Evolutia tehnologiei a generat impresia ca aceasta meserie nu mai este una de viitor.
Principalul beneficiu al unui astfel de job este faptul ca ti se ofera ocazia sa calatoresti foarte mult. Pentru ca un agent de turism sa poata face recomandari oneste si utile clientilor, el trebuie sa viziteze destinatiile pe care le promoveaza pentru un contact direct cu serviciile oferite la hotelurile, pensiunile sau restaurantele cu pricina.
Pe langa pasiunea pentru calatorii, ai nevoie de un spirit de observatie foarte ascutit, de atentie la detalii, de maleabilitate si de seriozitate.
2. Recenzor de hoteluri
In cazul acestu job, remuneratia nu echivaleaza de fiecare data cu sumele pe care ai visat tu sa le castigi. Dar trebuie sa tii cont de faptul ca aceasta pozitie iti ofera nu doar sansa sa calatoresti in jurul lumii, ci si sa testezi unele dintre cele mai luxoase sau inedite hoteluri din lume.
Tot ce trebuie sa faci este sa ai o pasiune pentru scris, sa fii obiectiv si sa ai un simt critic foarte bine dezvoltat. Companiile de turism sau revistele de specialitate sunt dispuse sa angajeze astfel de persoane pentru a le putea oferi clientilor o viziune cat mai realista asupra destinatiilor de vacanta alese.
2. Agent de Vanzari
Daca ai o viata activa si putere de convingere, acesta este job-ul care ti se potriveste. Ce face un agent de vanzari? Esenta acestui rol este sa identifice nevoile clientilor si sa incerce sa le ofere solutii folosind produsele si serviciile companiei pentru care lucreaza.
Marile companii angajeaza agenti de vanzari care calatoresc in jurul lumii pentru a incheia contracte cu parteneri si a prezenta produsele angajatorului.
Calitatile de baza ale unui agent de vanzari sunt capacitatea de persuasiune, flexibilitate, curiozitate, implicare si multa rabdare. O alta zona de abilitati necesare este cea de limbi straine – ar trebui sa cunosti la nivel avansat cel putin inca o limba de circulatie interationala in afara de engleza.
3. Pilot
Pregatirea necesara este una complexa, dar beneficiile in ceea ce priveste calatoriile sunt evidente. Pilotii calatoresc in jurul lumii, ducand pasageri din punctul A in punctul B, pentru a-si castiga existenta – iar salariile au, de cele mai multe ori, multe cifre.
E ca si cum ai avea mini-vacante in fiecare saptamana. Mini-vacante de care esti, desigur, mult mai responsabil decat un turist obisnuit.
Meseria de pilot are, pe langa numeroase beneficii, si restrictii pe masura. Exista, insa, un echilibru care iti poate aduce multumiri personale si financiare pe termen lung.
4. Profesor de Limba Engleza ca a Doua Limba
A cunoaste limba engleza la un nivel avansat este unul dintre cele mai mari beneficii. Toata lumea vrea sa o invete asa ca nu ar trebui sa ai o problema in a-ti gasi un job in acest domeniu. Acesta este unul dintre cele mai populare joburi pentru cei pasionati de calatorie, care vor sa isi transforme hobby-ul intr-o sursa de venit.
5. Geolog
Geologii calatoresc adesea pentru a-si putea desfasura activitatea. Pot lucra in domenii diverse ca exploatarea de petrol si gaze, schimbari climatice sau minerit.
Pentru a-ti incepe cariera ca geolog ai nevoie, in primul rand, de o diploma de absolvire a studiilor universitare in acest domeniu. Nu este unul dintre job-urile pentru care te hotarasti sa aplici in ultimul moment, ci necesita o perioada indelungata de planificare.
6. Diplomat
Salariile sunt atractive, iar beneficiile sunt si ele notabile – deplasari in jurul lumii, in locuri in care cea mai mare parte a turistilor obisnuiti nu au acces, posibilitatea de a-ti promova tara in intalniri la nivel inalt si sansa de a cunoaste persoane renumite si influente din toate statele de pe Glob.
In primul rand, ai nevoie de o diploma rezultata din finalizarea studiilor superioare in domeniul Politic. Aplicarea la o astfel de slujba se face prin depunerea CV-ului si a unei scrisori de intentie la biroul Ministerului de Externe.
(Andreea Drîlea/FOTO arhivă iamhr.ro)