Suceava: Intervenţie chirurgicală pe articulaţia gleznei, în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă
Publicat de , 23 august 2018, 16:31
La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava s-a efectuat, în premieră, joi, o intervenţie chirurgicală pe articulaţia gleznei, realizată de către şeful Secţiei de Ortopedie, Răzvan Bandac.
Alături de acesta, la intervenţie au participat dr. Florin Ramadani de la de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria şi alţi doi medici ieşeni.
Potrivit lui Răzvan Bandac, intervenţia s-a făcut la o pacientă în vârstă de 41 de ani care a suferit un traumatism urmat de o fractură de gleznă, zona fiind ulterior artrozată.
El a explicat că a fost efectuată artroscopia, după care s-a introdus şi acid hialuronic, evoluţia fiind foarte bună, iar pacienta va fi activă după două săptămâni.
Bandac a precizat că o a doua astfel de intervenţie se va realiza vineri, la un alt pacient selectat cu o patologie asemănătoare.
Florin Ramadani, care e absolvent de medicină în România, în anul 1987, a apreciat deschiderea de care a dat dovadă managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, în ceea ce priveşte dezvoltarea unităţii medicale şi sprijinul pe care l-a acordat medicilor. El a spus că doreşte să încheie un parteneriat cu SJU Suceava în vederea specializării unor medici în chirurgia politraumatismelor şi, în special, în cea de bazin, foarte complexă, pentru ca pacienţii să nu mai fie transportaţi la clinici din Iaşi, în condiţiile în care transportul implică mereu riscuri.
”Vreau să fac aici ceva. (…) Vreau să fac pentru această ţară ceva. (…) Vreau să fac monopol de gleznă în Moldova”, a spus Ramadani.
Clinica în care lucrează Florin Ramadani şi unde urmează să fie numit director medical are 1.400 de paturi, în respectiva unitate activând peste şase sute de medici şi dispune de un centru de excelenţă în traumatologie şi ortopedie.
Ramadani a precizat că o artroscopie de gleznă în clinica unde lucrează costă, pentru un cetăţean străin, între 8.000 şi 12.000 de euro, în condiţiile în care doar ziua de spitalizare costă 840 de euro.
El a subliniat că toţi cetăţenii austrieci au asigurare medicală şi astfel de intervenţii sunt gratuite, iar în cazul românilor care se operează în clinica respectivă, costul operaţiei poate fi mai mic, deoarece el efectuează intervenţia gratis, urmând a fi plătite doar restul cheltuielilor aferente.
(Agerpres/FOTO descopera.ro)