Ciocolata se îmbină cu depresia
Publicat de Andreea Drilea, 26 august 2018, 09:22 / actualizat: 3 septembrie 2018, 9:34
În tratamentul depresiei sezoniere medicii recomandă un remediu natural şi eficient: ciocolata neagră.
Depresia se instalează în special după echinocţiul de toamnă şi durează 4 – 5 luni, afectând în special adulţii tineri, mai ales femeile.
Principalele simptome ale depresiei hibernale sunt o senzaţie permanentă de oboseală, o nevoie mai mare de somn şi o foame de dulciuri.
Potrivit medicilor, ciocolata pare a fi cea care atenuează cel mai eficace simptomele depresiei.
Calităţile ciocolatei (în special cea neagră, cu un conţinut ridicat de cacao) au fost remarcate încă dintr-un trecut îndepărtat.
Constituenţii săi (magneziu, fier, lipide, glucide) fac ciocolata un aliment excelent pentru refacerea după eforturi fizice şi psihice, lucru constatat şi de sportivi.
100 de grame de ciocolată neagră – între 480 şi 580 de calorii în funcţie de procentul de cacao conţinut
(Andreea Drîlea/FOTO arhivă emmaapproved.com)