Digital Nation lansează cel mai mare program naţional de educaţie de performanţă şi antreprenoriat
Publicat de Andreea Drilea, 11 septembrie 2018, 11:14
Digital Nation, cunoscută până anul acesta sub numele de DevAcademy, a început pe 10 septembrie înscrierile la programe educaţionale în format online, în arii de programare, cloud şi cybersecurity, graphic design şi social media marketing.
‘Unul dintre primele programe educaţionale tech din Bucureşti îşi lărgeşte începând cu toamna aceasta aria de distribuţie la nivel naţional, făcând trecerea la un format de predare 100% digital. România este deja de câţiva ani un jucător important pe piaţa IT globală, atrăgând tot mai multe companii care sunt interesate de potenţialul de dezvoltare tech pe care ţara noastră îl oferă’, se arată într-un comunicat al Digital Nation transmis, marţi, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, în ciuda avansurilor impresionante realizate în marile oraşe (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara) în dezvoltarea de hub-uri tech şi de atragerea de capital străin, multe regiuni sunt încă în urmă din punct de vedere al dezvoltării tehnologice şi al oportunităţilor tech disponibile locuitorilor de acolo.
‘Digital Nation îşi asumă misiunea de a aduce educaţia tech în toate colţurile României şi de a sprijini dezvoltarea tinerilor în arii tech de interes, pentru a le facilita acestora ulterior lucrul în domeniu sau demararea de proiecte IT proprii. Programul Digital Nation îşi propune să fie punctul de întâlnire al celor mai importanţi actori şi să capete susţinere atât din mediul privat, cât şi din partea instituţiilor publice, prin acorduri oficiale încheiate cu ministerele acreditate. Echipa Digital Nation îi învită în comunitatea online pe specialiştii din ţară şi îi îndeamnă să se implice în transformarea economică a societăţii prin lecţiile digitale online’, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, zona de pregătire IT&C şi activităţile conexe este una a extremelor: pe de o parte sunt comunităţile magnet – cele care atrag forţă de muncă pregătită sau care capătă competenţe deosebite în timpul angajării – cum sunt Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, iar pe de altă parte există oraşe din care tineri talentaţi migrează pentru că nu au acces la proiecte care să le pună în valoare pregătirea şi care să le ofere dezvoltarea personală şi profesională de care au nevoie.
‘Când vorbim despre ceea ce înseamnă industria IT&C în România, avem tot două extreme: specialiştii de vârf, foarte apreciaţi, care reuşesc să producă chiar şi 8% din Produsul Intern Brut şi persoanele care nu stăpânesc deloc competenţe digitale. Se vorbeşte foarte puţin despre mediană, despre acest mijloc dintre cele două şi despre nevoia acută a mediului de afaceri de a avea forţă de muncă pregătită. Imaginaţi-vă ce ar însemna pentru un antreprenor să aibă angajaţi pregătiţi într-un oraş mediu din ţară. Multiplicaţi asta la nivel naţional şi încercaţi să vă daţi seama ce ar însemna asta pentru dezvoltarea economiei. Consider că trăim nişte vremuri de turnură pentru România, suntem în faţa unei şanse foarte mari – să ne definim ca ţară, ca o ţară care are o superputere: IT-ul, şi trebuie valorificată la nivel global, iar pentru asta trebuie să lucrăm coordonat, împreună, inteligent şi strategic’, declară Paul Apostol, fondator Digital Nation.
Organizaţia are 3 componente interconectate: componenta de comunitate socială online, componenta de educaţie de performanţă şi etapa de incubare.
Disciplinele de predare cu care Digital Nation îi aşteaptă anul acesta pe aplicanţi sunt din sfera programării (Frontend, Backend, Programare Mobile Android şi Mobile iOS), a securităţii cibernetice (CyberSecurity), a arhitecturilor de sistem (Cloud & SysOps), a designului web (UX Graphic Design) şi a marketingului digital (Advanced Social Media Marketing).
‘Programele educaţionale se desfăşoară pe o durată de 12 luni şi au loc digital, din faţa calculatorului propriu, pentru a facilita şi dezvoltarea acelora care sunt deja în câmpul profesional sau urmează în prezent un ciclu de educaţie superior. În comunitate sunt invitaţi să aplice oameni între 19 şi 40 de ani, care au deja competenţe de bază pe disciplina pentru care aplică sau au cunoştinţe premergătoare în domenii conexe. Toţi cei înscrişi vor urma un proces de selecţie, care va avea loc tot online, iar în urma selecţiei aproximativ 1.000 de membri vor fi invitaţi în cele 8 track-uri digitale’, se mai arată în comunicat.
Organizatorii vor percepe o taxă anuală de 100 de euro pentru cei acceptaţi în comunitate şi oferă metodologia proprietară Digital Nation care asigură progresul, motivaţia participanţilor şi continuitatea procesului de educaţie într-un mod inovativ şi performant.
Dincolo de aceste facilităţi, pe lângă pregătirea mai bună pentru domeniile tehnologice actuale şi de viitor, vor fi puse la dispoziţie premii, joburi la distanţă bine remunerate pentru cei din provincie, colaborări pentru diverse proiecte, integrarea participanţilor în echipe de startup şi multe experienţe inedite pentru mentori şi cursanţi.
După finalizarea celor 12 luni de învăţare, participanţii au opţiunea de a rămâne în etapa de Incubare a proiectului, având şansa să lucreze şi să creeze prototipuri de tehnologie, colaborări cu companii pe proiecte practice şi echipe startup-uri care se pregătesc pentru concursuri şi finanţări.
(Agerpres/FOTO arhivă infrastructurenews.co.nz)