Beneficiile sucului de roșii
Publicat de , 26 septembrie 2018, 21:27
Cercetătorii americani au descoperit că un pahar de suc de roșii consumat zilnic reduce riscul apariției cancerului de sân și ajută în lupta împotriva acestuia, stimulând secreţia de adiponectină, un hormon care luptă împotriva acestei boli.
Aceștia au precizat că și un consum redus cantitativ de roşii sau a produselor pe bază de roşii, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp, pot avea efecte benefice pentru a avea un organism sănătos, dar și pentru a vă menține imunitatea ridicată.
Licopenul din acest suc, este cel care oferă culoarea roşie tomatelor, iar studiile au arătat că este eficient şi împotriva cancerului la prostată, oprind creşterea şi dezvoltarea celulelor canceroase.
Adiponectina reglează nivelurile de grăsime şi ţine sub control obezitatea, care este printre principalii factori de risc ai cancerului la sân, iar creşterea nivelurilor acestui hormon a fost mai substanţială în cazul femeilor mai slabe.
O dietă bogată în roșii ajută la prevenirea obezității și poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus.
Alte surse de licopen sunt fructele și legumele de culoare roșie, precum pepenele verde, caisele, papaya și grapefruitul roz. Acestea au aceleași proprietăți benefice precum roșiile.
(Claudia Ciornilă/FOTO lataifas.ro)