Suceava: Spaţiile verzi vor fi protejate de materialele antiderapante la deszăpezirea din această iarnă
![Suceava: Spaţiile verzi vor fi protejate de materialele antiderapante la deszăpezirea din această iarnă Suceava: Spaţiile verzi vor fi protejate de materialele antiderapante la deszăpezirea din această iarnă](https://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/2018/11/svnews.ro_-1.jpg)
Publicat de , 15 noiembrie 2018, 17:34
Spaţiile verzi din municipiul Suceava vor fi protejate de materialele antiderapante care vor fi împrăştiate de utilajele de deszăpezire, a anunţat joi primarul Ion Lungu, care s-a declarat mulţumit de modul în care firma de salubrizare Diasil Service s-a pregătit pentru intervenţiile pe timp de iarnă, după ce a inspectat flota de utilaje şi materialele din dotare.
‘Mă bucură faptul că de la an la an sunt utilaje noi apărute şi un lucru pe care-l avem în discuţie la Suceava este intervenţia pe alei, pe străzi mai înguste. Iată că aceste maşini de garabarit mic pot interveni pe alei mici, pe străduţe mici, pe trotuare pentru a asigura condiţii de circulaţie normale în această iarnă în Suceava. Mă pot declara mulţumit de ceea ce văd la faţa locului şi sperăm ca nici în acest an să nu avem probleme deosebite’, a spus Lungu.
Primarul a avut în vedere şi protejarea copacilor şi a spaţiilor verzi de materialele antiderapante, precizând că a avut discuţii în acest sens cu managerul Diasil, Anton Curelariu.
‘Un lucru pe care îl discutam aici cu domnul Curelariu este cum putem proteja spaţiile verzi şi în speţă arbuştii de pe marginea străzii, florile pe care le avem, bulbii de lalea pe care i-am plantat, ca să nu păţim ca în anii trecuţi când am dat pe margine cu antiderapant, să nu-i distrugă. Domnul Curelariu îmi explica că a făcut nişte adaptări la aceste maşini mici în aşa fel încât sarea să fie dată cât mai aproape de pământ pentru a nu se împrăştia pe o suprafaţă destul de mare. (…) Să facem o strategie comună pentru a nu păţi cum am păţit în primăvară în zona Palatului Administrativ unde mulţi arbuşti au fost distruşi’, a spus primarul.
La rândul său, Curelariu a promis că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte deszăpezirea, dar şi protejarea spaţiilor verzi.
‘Noi ne-am dotat în aşa fel încât să putem face faţă pentru asigurarea unei circulaţii moderne în oraş. Unde suntem în urmă şi nu putem interveni noi, cei de la Diasil, este cetăţeanul care trebuie să-şi facă şi el datoria în faţa blocului, pe alei de intrare în locuinţe, dar şi agentul economic care îşi desfăşoară activitatea şi aşteaptă ca firma de salubrizare să vină şi să dea zăpada din uşă (…) În ceea ce priveşte protejarea spaţiilor verzi, toate sărăriţele sunt dotate cu şnecurile aproape de teren, de pământ, de asfalt şi cu protecţie de cauciuc în jurul şnecurilor, în aşa fel încât sarea să vină numai pe trotuare, fără să ajungă pe spaţiul verde”, a spus Curelariu.
Diasil Service dispune în această iarnă de o flotă de 34 de utilaje, dintre care 29 de autospeciale multifuncţionale dotate cu plug, două încărcătoare frontale şi trei motofreze de zăpadă pentru trotuare.
Dintre cele 29 de autospeciale cu plug 21 sunt pentru străzi principale, patru pentru străzi înguste şi patru pentru trotuare.
Stocul de material antideparant are 1.440 de tone de sare, 250 de tone de nisip şi clorură de sodiu la cerere.
Începând de joi, la sediul Diasil şi la Primărie funcţionează dispeceratul pentru intervenţii, după un program non-stop.
(Agerpres/FOTO svnews.ro)