Circulație reluată pe podul de la Milișăuți, județul Suceava
Publicat de Andreea Drilea, 17 decembrie 2018, 14:00
UPDATE – ora 14:04 După aproape jumătate de an de la închidere, podul din localitatea Milișăuți, județul Suceava, situat pe DN 2H, la km 4+760, a fost redat circulației astăzi, 17 decembrie 2018, începând cu ora 10:00.
Reamintim că, din motive de siguranță, podul a fost închis circulației în prima zi a lunii iulie a acestui an, pe fondul ploilor abundente și a inundațiilor, care au condus la deplasarea uneia dintre pile. Ulterior, în urma expertizelor tehnice, s-a optat pentru soluția detonării pilei afectate și a ultimelor două deschideri ale podului. Lucrările de reparații au fost efectuate de SC Geiger Transilvania, sub coordonarea DRDP Iași.
„A fost un efort susținut al colegilor din DRDP Iași, care s-au mobilizat exemplar în ceea ce privește derularea procedurilor de achiziție în regim de urgență, astfel că, la finele lunii august am putut începe lucrările. Din motive de operativitate, s-a optat pentru detonarea pilei numărul 6 și a ultimelor două deschideri ale podului, după care s-a trecut la reconstruirea acestora. Mulțumim pe această cale constructorului, care a dat dovadă de operativitate și seriozitate maximă, dar și autorităților locale și județene, care ne-au sprijinit în toate demersurile noastre, de la închiderea circulației și până la finalizarea lucrărilor”, a declarat ing. Romeo Caciuc, șeful Secției Drumuri Naționale Suceava.
Prezentă ieri la Milișăuți, d-na Mirela Adomnicăi, prefectul județului Suceava, a salutat redeschiderea circulației pe pod, subliniind totodată eforturile depuse de echipele DRDP Iași și ale constructorului, pe care le consideră „un act de normalitate”.
Nu în ultimul rând, reluarea circulației pe acest obiectiv a fost bine primită de primarul din Milișăuți, dl Mircea Laurus, care, pe perioada lucrărilor, a organizat un pod provizoriu, din tuburi, pentru a asigura accesul riveranilor.
„Țin să mulțumesc pe această cale DRDP Iași și d-lui director Ovidiu Laicu, dar și constructorului, care s-a mobilizat zi și noapte pentru a finaliza într-un timp scurt lucrările”, a declarat edilul.
Mai menționăm că lucrările au costat 6,4 milioane de lei și au durat efectiv trei luni și jumătate.
În tot acest timp, s-a procedat la reconstruirea noii pile a podului și montarea a 12 grinzi din beton precomprimat comandate în afara țării, aferente celor două deschideri, culminând cu refacerea căii de rulare, turnarea a două straturi asfaltice, amenajarea trotuarelor și a parapetului pietonal.
Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are o lungime totală de 200 m, șapte deschideri a câte 27,60 m fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 m, două trotuare pietonale de 1,10 m lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 m. Obiectivul este unul de importanță majoră pentru județul Suceava, fiind o punte de legătură între Suceava, Rădăuți, Putna și Câmpulung Moldovenesc.
Imagini, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/
UPDATE ora 10:30 – Podul de la Milișăuți de peste râul Suceava a fost redat circulației rutiere după ce a fost reabilitat.
Traficul pe podul situat pe DN 2H a fost reluat astăzi, în prezența prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, precum și a reprezentanților autorităților locale, Poliției Rutiere și Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași.
Podul din localitatea Milișăuți, județul Suceava, situat pe DN 2H, la km 4+760, va fi redat astăzi, 17 decembrie 2018, circulației, în urma lucrărilor efectuate de SC Geiger Transilvania, sub coordonarea DRDP Iași.
Redeschiderea circulației este preconizată pentru ora 10:00.
Reamintim că, din motive de siguranță, podul a fost închis circulației în prima zi a lunii iulie a acestui an, pe fondul ploilor abundente, care au condus la deplasarea uneia dintre pile. Ulterior, în urma expertizelor tehnice, s-a optat pentru soluția detonării pilei afectate și a ultimelor două deschideri ale podului.
DRDP Iași a demarat în regim de urgență procedurile de achiziții pentru proiectare și execuție, astfel că în luna august constructorul a putut începe organizarea de șantier și execuția propriu-zisă a lucrărilor. Profitând de vremea favorabilă, SC Geiger Transilvania s-a achitat cu brio de sarcini, astfel că, după turnarea noii pile s-a trecut la montarea de tabliere noi pe deschiderile reconstruite pe grinzi din beton precomprimat, comandate în afara țării. Lucrările au culminat cu refacerea căii de rulare, turnarea straturilor asfaltice și amenajarea trotuarelor și a parapetului pietonal, pentru ca redarea în circulație să fie operabilă începând cu 17 decembrie. Podul de la Milișăuți a fost construit în anul 1962, are o lungime totală de 200 m, șapte deschideri a câte 27,60 m fiecare, o lățime a părții carosabile de 6,30 m, două trotuare pietonale de 1,10 m lățime fiecare și o lățime între parapete de 8,50 m. Obiectivul este unul de importanță majoră pentru județul Suceava, fiind o punte de legătură între Suceava, Rădăuți, Putna și Câmpulung Moldovenesc.
(Comunicat DRDP Iaşi)