Un cunoscut maestru bucătar spaniol îşi va închide restaurantul de trei stele Michelin pentru a prepara hamburgeri
Publicat de Andreea Drilea, 19 decembrie 2018, 07:03
Maestrul bucătar spaniol Dani Garcia a anunţat marţi, la mai puţin de o lună după ce a câştigat a treia stea în ghidul Michelin, că intenţionează să îşi închidă restaurantul, pe care îl va transforma într-un local ce va comercializa hamburgeri, relatează AFP.
”După ce am primit a treia stea Michelin, mi-am adunat echipa pentru a-i comunica o decizie importantă: 2019 va fi ultimul sezon pentru Dani Garcia”, a scris maestrul bucătar pe Twitter, referindu-se la restaurantul care îi poartă numele, situat în luxoasa staţiune balneară andaluziană Marbella.
Într-un interviu acordat pentru La Vanguardia, el a anunţat că restaurantul se va închide pe 22 octombrie 2019 şi va deveni ”un local de tip ‘steak house’ în care vom vinde hamburgeri”.
Restaurantul Dani Garcia a devenit, pe 21 noiembrie, al unsprezecelea local din Spania care a obţinut a treia stea Michelin, cel mai prestigios premiu decernat de cunoscutul ghid gastronomic francez.
‘Vreau să creez concepte la 15 sau 20 de euro. (…) Aş putea rămâne aici, însă vreau să fac acest lucru pentru că am visat la aşa ceva şi pentru că m-a atras întotdeauna”, s-a justificat maestrul bucătar spaniol.
‘Nu am impresia că abandonez sau că renunţ la stele. Din contră, le ţin şi vreau să le păstrez pentru totdeauna”, a spus Dani Garcia, care deţine alte două restaurante, în Marbella şi Madrid, care intenţionează să deschidă cel de-al treilea local, în Qatar, în 2019.
(Agerpres/FOTO arhivă grupodanigarcia.com)