Workshop regional cu tema „Despre fericiri …….” la Muzeul Municipal Iași
Publicat de ralucadiaconiuc, 5 februarie 2019, 09:50
Vineri – 8 februarie , orele 12.00 – 16.00 va avea loc workshopul regional cu tema „Despre fericiri …….” la Muzeul Municipal Iași (Strada Zmeu, Nr. 3, Iași).Evenimentul este organizat de către Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România și Asociația Pro Roma în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Muzeul Municipal Iași şi Asociația “Aproape de Oameni” Iaşi – A.D.O.
Invitatul special al workshopului regional este doamna Psiholog MARGARETA HERŢANU (Preşedinte Asociaţia Pro Roma). Coordonatorul și moderatorul evenimentului este dr. MAGDALENA ROXANA NECULA – Președinte Sucursala Teritorială Iași, Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.
Organizatorii vor desfășura un workshop care va prezenta, nu numai obstrucţionările care ne determină să rămânem capturaţi în nemulţumire, ci şi metode care, odată aplicate, ne pot face să atingem fericirea. Workshopul arată cum putem depăşi bariere de comunicare de care zilnic ne lovim şi care sunt strategiile care conduc la obținerea armoniei și a unui echilibru psiho-emoțional.
Având în vedere faptul că domeniul social prespupune un efort psihic crescut şi angrenează mult din structura noastră emoţională, ne dorim să prezentăm care sunt acele tehnici şi metode de lucru corecte pe care le putem foli în lucrul cu beneficiarii pentru atingerea unui grad ridicat de performanță profesională.
Pornind de la afirmația lui Costantin Noica, „lucrurile bune sunt rele”, ne dorim să surprindem și să evidențiem care este importanța lucrurilor materiale în comparație cu cele spirituale, cu valorile și principiile etice, moralitatea și onestitatea în practica profesională.
În profesia de asistent social trebuie recunoscută și respectată demnitatea și valoarea oamenilor prin atitudine, cuvânt și faptă, iar pentru atingerea acestui deziderat, se vor pune în discuție în cadrul workshop-ului, aspecte ce țin de comportamentele și atitudinile în care indivizii se pot devaloriza sau stigmatiza pe ei înșiși sau pe alții. Invitații vor fi invitați la o practică reflexivă și o gândire critică, care asigure o înțelegere mai bună asupra conceptelor utilizate.
De asemenea ne propunem în cadrul workshopului să facem o distincție între fericire și nefericire, succes și fericire, pornind de la afirmația autorului Andrei Pleșu, care consideră că „cei care sunt obsedați de succes, de obicei îl ratează sau când îl au sunt nefericiți”. Pleșu face distincție între succes și fericire, deoarece există fericire independent de succes și există oameni de succes nefericiți. În al doilea rând, succesul se obține ca și fericirea mai curând dacă apare ca efect colateral decât ca țină obsesivă, halucinatorie.
Workshop-ul regional „Despre fericiri…” are ca obiectiv principal să prezinte specialiștilor din domeniul asistenței sociale tehnici de disciplinare interioară, de control asupra vieții interioare și asupra destinului.
(Comunicat de presa)