Galaţi: Urmărire penală in rem în cazul unei femei care ar fi falsificat documente ce atestă că ar fi medic
Publicat de gabrielarotaru, 14 februarie 2019, 14:05
Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au dispus începerea urmăririi penale in rem într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, vizând o diplomă de licenţă de la o facultate de medicină din România care ar fi fost falsificată, deţinută de o femeie de 33 ani din Galaţi, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Gabriela Costin.
Potrivit acesteia, femeia de 33 ani, din Galaţi, a solicitat anul trecut, unui birou autorizat, traducerea şi legalizarea mai multor documente, printre care şi diploma de licenţă respectivă, dar reprezentanţii biroului au avut suspiciuni privind autenticitatea documentelor şi au sesizat poliţia.
‘Sesizarea a fost făcută în septembrie 2018 de un reprezentant al unui birou de traduceri legalizate din municipiul Galaţi, birou la care s-ar fi prezentat o femeie de 33 de ani din municipiu şi ar fi solicitat traducerea mai multor documente, printre care o diplomă de licenţă eliberată de o facultate de medicină din cadrul unei universităţi bucureştene. Având suspiciuni asupra autenticităţii diplomei, biroul respectiv a sesizat poliţia. În urma sesizării, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, dosar în care a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem, în care se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi’, a precizat Gabriela Costin.
Conform unor surse judiciare, între documentele suspectate a fi falsificate s-ar afla şi o adeverinţă eliberată de Colegiul Medicilor Galaţi, prin care se atestă că titulara diplomei este medic cu drepturi depline.
Vicepreşedintele Colegiul Medicilor Galaţi, Mihai Polinschi, a declarat că asociaţia nu a eliberat un astfel de document pe numele persoanei implicate.
‘La nivelul Colegiului Medicilor din judeţul Galaţi s-au verificat bazele de date ale medicilor, atât baza veche, cât şi baza nouă, şi nu figurează nicio persoană cu numele menţionat, deci de la noi nu s-au eliberat nici copii, nici adeverinţe de liberă practică. S-au verificat şi celelalte arhive cu privire la eliberarea altor adeverinţe sau a altor acte pe acest nume şi nu există nicio înregistrare pe acest nume. Probabil că documentul prezentat şi care am înţeles că ar fi cu antetul Colegiului Medicilor Galaţi este un fals. Diplomele sunt mai greu de falsificat, dar o adeverinţă este mai uşor de falsificat, având în vedere că nu are decât un antet, o ştampilă şi o semnătură. Este prima dată când auzim despre această anchetă, probabil că urmează să ne contacteze şi să eliberăm o hârtie oficială’, a spus Polinschi. (Agerpres/ FOTO superbebe.ro)