ACUE organizează, cu ocazia Trofeului Electricianului, dezbaterea “Munca în viitor și viitorul muncii”
Publicat de nicolaetomescu, 9 iulie 2019, 11:50
Știm că piața forței de muncă din țara noastră are nevoie de mai mult de 500.000 de angajați comparativ cu situația actuală, în următorii cinci ani.
Am aflat că aproape 2 milioane de persoane active nu se regăsesc nici pe piața muncii, nici în sistemul educațional.
Deși copiii petrec mult timp în școală, studiile arată că 42% dintre ei sunt analfabeți funcțional iar rata abandonului școlar este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană.
Vedem că rezultatele slabe din învățământul preuniversitar afectează mediul universitar, dar și piața muncii, iar angajatorii se declară nemulțumiți de pregătirea necorelată cu realitatea economică a viitorilor angajați.
Între timp, datele statistice arată că numărul pensionarilor se apropie rapid de cel al lucrătorilor activi.
CE FACE ACUE?
Iată o provocare la care Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie – ACUE invită pe cei interesați și implicați în soluționarea și luarea de decizii privind formarea și pregătirea forței de muncă să participle la dezbaterea “Munca în viitor și viitorul muncii: orientare și formare profesională, pregătire continuă și reconversie profesională”; organizată miercuri 10 iulie 2019, cu ocazia celei de-a 40-a ediții a “Trofeului Electricianului” – cel mai important concurs profesional din domeniul energiei electrice, dezbaterea are loc în Iași, la Hotel Internațional – sala Sofia, între orele 11.00-13.30, invitați fiind, alături de membri ACUE, reprezentanți ai autorităților centrale și locale cu atribuții în problematica supusă dezbaterii…
Despre ACUE
Înfiinţată în mai 2012, Federaţia ACUE are 28 de membri, printre care se numără grupuri importante din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, respectiv CEZ România, E.ON România, Electrica SA, ENEL România, ENGIE România, Gaz Est, Transelectrica SA, WIEE, cu un număr total de circa 27.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de Euro. Valoarea totală a investițiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2005-2018 depășește 10 miliarde de euro. Impactul activității companiilor membre în economie este unul semnificativ, susținând indirect alte câteva zeci de mii de locuri de muncă.