(AUDIO) UMF Iași, al treilea an consecutiv în topul Times Higher Education
Publicat de Lucian Bălănuţă, 16 septembrie 2019, 14:10 / actualizat: 16 septembrie 2019, 16:40
Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași își păstrează poziția în cel mai prestigios clasament internațional al universităților din lume realizat de Times Higher Education – World University Rankings.
Instituția ieșeană rămâne singura universitate de medicină din România prezentă în acest clasament.
Times Higher Education a publicat recent clasamentul World University Rankings 2020, clasament care include aproximativ 1.400 de universități din 92 de țări.
România este prezentă în top cu 9 universități, dintre care două se clasează în intervalul de locuri 801-1000, iar celelalte, printre care și UMF Iași, sunt pe poziții 1001+.
Într-o intervenție telefonică pentru postul nostru, rectorul universității, prof.dr. Viorel Scripcariu, a precizat că anul acesta, consolidarea poziției universității în prestigiosul top internațional coincide cu celebrarea a 140 de ani de învățământ medical superior la Iași.
Rectorul Viorel Scripcariu a enumerat și o serie de evenimente și investiții care vor marca această sărbătoare, în perioada 12-14 decembrie 2019:
„La acea vreme, vom inaugura noul corp de clădire al Universităţii de Medicină şi Farmacie, corpul „Nicolae Leon” care se găseşte pe strada Ghica Vodă, unde, vom avea un număr de şase amfiteatre şi o aulă şi multiple spaţii didactice. Este o infrastructură care va contribui din plin la îmbunătăţirea infrastructurii existente şi atât de necesare procesului educaţional de medicină şi farmacie. Sperăm ca în acele zile să putem să inaugurăm şi modernul centru de simulare pentru studenţi, dar şi pentru medicii rezidenţi. De simulare, pornind de la simulare pe manechin, simulare prin realitate virtuală, dar şi pe pacienţi standardizaţi, este un lucru deosebit şi cred că va fi centrul cel mai modern pe simulare din ţară.”
În aceeași ordine de idei, Rectorul Viorel Scripcariu a vorbit și despre organizarea lucrărilor Consiliului Național al Rectorilor în aceeași perioadă, la invitația UMF Iași:
„Acest consiliu se întâlneşte de patru ori pe an şi în acest an, prin faptul că avem o sărbătoare de acest gen, cei 140 de ani, Consiliul Rectorilor a acceptat să-şi desfăşoare lucrările în Universitatea de Medicină şi Farmacie, exact în acea perioadă încât este un motiv de bucurie şi mândrie pentru universitate, dar şi pentru Iaşul academic.”
(Lucian Bălănuță/FOTO Radio Iași)