(AUDIO) Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean Focşani, modernizată şi dotată cu aparatură de ultimă generaţie
Publicat de gabrielarotaru, 22 octombrie 2019, 17:52 / actualizat: 23 octombrie 2019, 5:47
Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ din Focşani a finalizat, astăzi, lucrările de reabilitare şi modernizare a secţiei de Obstetrică-Ginecologie, care a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie, achiziţionată cu bani de la Ministerul Sănătăţii.
Corespondenta Radio Iași, Mihaela Vlădescu ne oferă mai multe informații: A fost schimbat cam tot în secţie. De la geamuri şi uşi, la mobilier. S-a pus parchet, s-a văruit şi s-a vopsit. S-a schimbat instalaţia electrică, sanitară şi instalaţia termică. În plus, s-a comasat secţia de pe două etaje pe un singur etaj, ceea ce a făcut mai uşor actul medical, atât pentru medici cât şi pentru pacienţi, potrivit managerului unităţii spitaliceşti, Constantin Mândrilă. Acesta şi-a exprimat dorinţa ca mămicile, până acum reticente faţă de condiţiile din spital, să vină să vadă noile dotări şi lucrările realizate.Secţia de Obstretică-Ginecologie are 45 de paturi, dintre care patru rezerve cu duş şi toaletă proprie. Secţia este deservită de cinci medici angajaţi pe perioadă nedeterminată şi alţi cinci medici externi care au contracte cu spitalul pentru a asigura cele două linii permanente de gardă. În spitalul judeţean s-au născut anul trecut circa 2.500 de copii, numărul naşterilor rămânând relativ constant în ultimii ani. Renovarea secţiei face parte dintr-un proces de modernizare şi dotare a pavilionului central care a început anul trecut şi care va fi finalizat în primăvară. Lucrările sunt făcute în regie proprie, cu angajaţii spitalului, iar aparatura medicală a fost achiziţionată printr-un program al Ministerului Sănătăţii, cu bani de la Banca Mondială.
De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani va inaugura luna viitoare cea mai modernă linie de sterilizare din ţară, în valoare de peste un milion de euro, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.
Noua linie de sterilizare are şi un program rapid, prin care instrumentarul chirurgical va putea fi sterilizat în circa două minute și va deservi în primul rând compartimentele şi secţiile spitalului, în special Blocul Operator, Chirurgia şi Secţia de Terapie intensivă, dar va putea asigura şi sterilizarea instrumentarului cabinetelor private din judeţ, în baza unor contracte de prestări servicii.
Lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 70%, iar linia completă de sterilizare costă peste un milion de euro.
(Radio Iaşi/Mihaela Vlădescu/FOTO arhiva radioiasi.ro)