(AUDIO) Centrul de Învăţare al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – 2 ani de activitate
Publicat de Andreea Drilea, 17 decembrie 2019, 06:02 / actualizat: 19 decembrie 2019, 6:35
La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este marcată, astăzi, împlinirea a doi ani de existenţă a Centrului de Învățare al instituţiei de învăţământ superior, înfiinţat cu fonduri de la Banca Mondială.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe Consulul General al Republicii Moldova la Iași, Consulul onorific al Franței la Iași, reprezentanţi ai Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, autorităţi locale, precum şi studenţi.
Directorul Centrului de Învățare de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, lect.dr. Bogdan Neculau, a afirmat că unul dintre principalele obiective ale acestei organizaţii este prevenirea abandonului universitar:
„Centrul de învăţare al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost înfiinţat printr-un proiect competitiv al Ministerului Educaţiei Naţionale, proiectul Rose, schema de granturi pentru universităţi, sunt fonduri de la Banca Mondială în valoare de aproximativ 200 de mii de euro. Acest centru are două obiective principale, în primul rând prevenirea şi combaterea abandonului universitar, creşterea ratei de promovabilitate şi, desigur, îmbunătăţirea performanţei educaţionale. Ultimele două aspecte pot fi reunite într-un singur obiectiv. Sunt mai multe activităţi derulate, consiliere individuală, consiliere educaţională, consiliere de carieră, avem şi consiliere spirituală la sugestia studenţilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi de la Facultatea de Teologie Catolică, dezbateri, ateliere de lucru pe diverse teme, întâlniri cu personalităţi.”
Lect.dr. Bogdan Neculau a mai declarat că în doi ani de activitate a centrului, au trecut pragul instituţiei peste 6.000 de studenți care au beneficiat de sprijinul oferit de personalul academic universitar, psihologi sau consilieri:
„Vin studenţi şi de la alte universităţi, vin elevi de la şcolile din Iaşi şi din judeţul Iaşi. Aş putea spune că până în prezent au trecut pragul centrului peste 6000 de studenţi, de beneficiari ai proiectului care au participat la peste 450 de activităţi. Sigur, nu am inclus perioadele de sesiune când centrul este plin, stundenţii se simt bine la centru şi consideră că este un mediu prielnic de învăţare.”
(Andreea Daraban, Radio Iaşi)