Nucşoara – beneficii şi utilizări
Publicat de , 20 decembrie 2019, 09:48 / actualizat: 7 ianuarie 2020, 9:55
Nucsoara este un condiment popular cu o lista lunga de beneficii pentru sanatate, printre care abilitatea de a ameliora durerea, a calma indigestia, a intari functia cognitiva, a detoxifica organismul, a intari sanatatea pielii, a ameliora afectiuni.
Nucşoara conţine niveluri ridicate de vitamina C şi A, stimulând sistemul imunitar.
Acest condiment este bogat în antioxidanţi, incluzând compuşi fenolici, uleiuri esenţiale şi pigmenţi de plante, care ajută la prevenirea deteriorării celulare şi bolilor cronice.
Nucsoara este un condiment popular cu o lista lunga de beneficii pentru sanatate, printre care abilitatea de a ameliora durerea, a calma indigestia, a intari functia cognitiva, a detoxifica organismul, a intari sanatatea pielii, a ameliora afectiunile bucale, a reduce insomnia, a mari functionarea sistemului imunitar, a preveni leucemia si a imbunatati circulatia sangelui.
În trecut, ea a fost folosită pentru prepararea siropurilor de tuse, precum şi pentru tratarea bolilor legate de sistemul nervos şi digestiv.
(Claudia Ciornilă, Radio Iaşi/FOTO Facebook)