Atelier de lectură: „Mozart și curcubeul muzical”
Publicat de Andreea Drilea, 22 februarie 2020, 07:32
Ateliere de lectură pentru copii, la Palatul Culturii din Iași: „Mozart și curcubeul muzical”.
Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Editura „Nemi”, organizează sâmbătă, 22 și 28 februarie 2020, începând cu ora 16.00, în Sala de Educație Muzeală a Palatului Culturii din Iași, Atelierul de lectură pentru copii „În lumea poveștilor muzicale”, cu tema „Mozart și curcubeul muzical”.
În cadrul acestor două ediții, dr. Daniela Mihaela Ciocoiu, profesor de canto la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, va citi din volumul „Mozart și curcubeul muzical”, semnat de Cristina Andone și apărut în Colecția „Povești din Pădurea Muzicală”.
„În Pădurea Muzicală, Mozart e cunoscut drept cel mai bun doctor împotriva supărării. În căsuța lui, cu ferestre pe toate cele patru laturi, soarele intră mereu, poposind ba pe clape, ba pe strune, ba pe mustățile lui Allegretto (iepurașul). Iar dulapurile spiridușului sunt pline cu tot felul de borcane și borcănașe cu cele mai ciudate etichete: «Dulceață de zâmbete», «Sos de țopăilă» sau «Gem de râs». Sigur, Mozart e muzician, nu doctor, dar acest lucru nu este foarte clar pentru iepurașii pe care i-a salvat ieri de gripa tristeții sau pentru puii de căprioară vindecați toamna trecută de îmbufnare. Cunoști vreun copil trist, plictisit sau bosumflat? Trimite-l la Mozart sau, dacă nu are timp de călătorit, spune-i să asculte muzica cea senină a spiridușului”. (Fragment din povestea „Mozart și proviziile de zâmbete”).
Participarea se face pe baza unui bilet la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, al cărui specific se pliază pe tema
acestei activități, muzeul deținând o impresionantă colecție de automate muzicale. Prețul unui bilet este de 12 lei pentru adulți/ 6 lei pentru pensionari/ 3 lei pentru elevi și asigură accesul în atelier și muzeu (deschis de marți, până duminică, între orele 10.00 – 17.00, ora 16.30, ultimul vizitator).
Atelierele DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ sunt organizate cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și din perspectiva formării culturale, abordând teme ce se regăsesc în expozițiile temporare, deschise la Palatul Culturii din Iași: „Tainele ceramicii Cucuteni”, „Lumea animalelor fantastice”, „Eu, tu și florile”, „(Auto)Portretul”, „Atelier de țesut la gherghef”, „Mărțișoare” etc.
Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași aplică standardele GDPR în vigoare – Regulamentul 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a
acestor date. În acest context, CMNM informează beneficiarii cu privire la faptul că participarea la activitățile instituției poate implica fotografierea/ filmarea/ înregistrarea, pe parcursul derulării acestora. Neexprimarea dezacordului în acest sens este considerată a fi acordul tacit al participanților față de posibila utilizare de către CMNM a acestor materiale, în scop de prezentare și promovare.
(Radio Iaşi/Comunicat de presă)