Vrancea: Persoanele fără adăpost, izolate în centre ale Crucii Roşii pentru minimum 15 zile
Publicat de Andreea Drilea, 27 martie 2020, 06:35
Persoanele fără adăpost din judeţ vor fi izolate pentru o perioadă de minimum 15 zile în centre ale Crucii Roşii Vrancea şi vor primi sprijinul necesar pentru a trece peste această perioadă, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.
‘Despre Coronavirus şi cât e de periculos, persoanele fără adăpost din baza de date a Filialei de Cruce Roşie Vrancea au aflat de la personalul angajat al organizaţiei, în cadrul şedinţelor de consiliere socială, individuală şi de grup, însă, continuând să îşi petreacă viaţa în stradă, este imposibil să respecte măsurile de protecţie, cum ar fi cele privind igiena. Pentru că este aproape imposibil ca oamenii străzii să respecte recomandările privind COVID-19, Crucea Roşie Vrancea a întreprins următoarele măsuri: izolarea persoanelor fără adăpost în Centru Adăpost de Noapte Bahne, pe o perioada de minimum 15 zile, izolarea persoanelor fără adăpost în două locuinţe modulare de tip container ale Filialei de Cruce Roşie Vrancea, cu o capacitate de opt locuri, asigurarea serviciilor de găzduire, consiliere psiho-socială, îngrijire, hrană, igienă (dezinfecţie, deparazitare), medicamente, îmbrăcăminte, încălţăminte, evaluare, intervenţie, monitorizare – corelarea persoanelor izolat
e cu servicii şi resurse, în funcţie de nevoi’, se arată într-un comunicat al Crucii Roşii filiala Vrancea.
Potrivit organizaţiei, situaţia persoanelor fără adăpost devine o prioritate în contextul epidemiei de coronavirus, deoarece aceste persoane, odată infectate, pot transmite virusul mai departe în comunitate.
‘Crucea Roşie Vrancea consideră că în contextul actualei crize, situaţia persoanelor fără adăpost devine o prioritate. Medicii avertizează că odată infectaţi, aceştia pot împrăştia mai departe virusul în comunitate. În cazul în care începe să se transmită acest nou virus în rândul claselor sociale de jos, există o foarte mare probabilitate să nu se poată controla deloc răspândirea acestuia, pentru că sunt oameni care, în general, nu au mijloace de informare, nu au eficacitatea necesară de a se informa de la instituţii şi sunt deseori mai predispuşi la boli’, sunt de părere reprezentanţii Crucii Roşii Vrancea.
Crucea Roşie Vrancea gestionează în prezent Adăpostul de Noapte Bahne din municipiul Focşani, care are o capacitate de circa 20 de locuri. Un alt adăpost de noapte din Focşani şi-a închis porţile în această vară, după ce Primăria Focşani a reziliat contractul cu Societatea de Cruce Roşie Filiala Vrancea, din motive financiare.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)