0232 200 500 || secretariat@radioiasi.ro || Urmăreşte-ne şi pe:

(AUDIO) Purtarea măştilor în spaţii publice devine obligatorie în judeţul Iaşi. Decizii similare în judeţele Galaţi şi Vaslui

De astăzi, purtarea măştilor sau a altor mijloace care să acopere gura şi nasul în spaţii publice devine obligatorie în judeţul Iaşi.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca măsură de limitare a răspîndirii noului coronavirus.

Marius Dangă, şeful cancelariei Prefectului de Iaşi:

„Pe întreg judeţul Iaşi, în spaţiile  care sunt în continuare deschise publicului, dar sunt spaţii  cu caracter închis, purtarea măştii sau a altor mijloace care să acopere gura şi nasul persoanelor să fie obligatorie. De asemenea, s-a instituit în sarcina administratorilor acestor spaţii să pună la intrarea în aceste spaţii covoare îmbibate cu soluţie dezinfectantă. S-a reamintit unităţilor spitaliceşti că trebuie să verifice în mod continuu că au rezerve de apă şi au grup electrogen propriu pentru situaţii de urgenţă.”

Decizii privind purtarea măştilor sau altor materiale care să acopere gura şi nasul atunci cînd oamenii ies în spaţii publice  au fost luate şi în judeţele Vaslui şi Galaţi, iar acestea intră în vigoare de mâine.

De mâine, nimeni nu mai are voie sa iasa din casa fără să aibă mască, spune prefectul de Vaslui, Mircea Gologan:

 

(Andreea Daraban, Constantin Mihai, Vasile Geles/ FOTO Radio Iaşi)

 

Articole asemanatoare