Iaşi: Aproape 11 candidaţi pe loc la Kinetoterapie şi motricitate specială, la UAIC
Publicat de , 21 iulie 2020, 19:00
La Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ (UAIC) din Iaşi este înregistrată cea mai mare concurenţă, de 10,71 candidaţi pe loc, la specializarea Kinetoterapie şi motricitate specială, din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.
Potrivit reprezentanţilor UAIC, printre specializările care au cea mai mare căutare în rândul absolvenţilor de liceu mai figurează: Drept – 5,08 candidaţi pe un loc bugetat, Educaţie fizică şi sport – cu 4,26 candidaţi pe un loc bugetat, Cibernetică, statistică şi informatică economică – 4,12 candidaţi pe un loc bugetat, Psihologie şi Informatică – 4,06 candidaţi pe un loc bugetat.
Facultăţile UAIC la care se înregistrează cea mai mare concurenţă sunt Educaţie fizică şi sport – 6,29 candidaţi pe un loc bugetat, Drept – 5,84 candidaţi pe un loc bugetat, Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 4,56 candidaţi pe un loc bugetat şi Informatică – 4,05 candidaţi pe un loc bugetat.
La UAIC sesiunea de admitere din iulie se desfăşoară în perioada 13 – 24 iulie la toate cele 15 facultăţi. La Facultăţile de Drept, Informatică, Litere şi Teologie Ortodoxă înscrierea se poate face exclusiv online, la celelalte 11 facultăţi existând şi posibilitatea depunerii dosarului fizic la sediu, în anumite condiţii.
Pentru admiterea din luna iulie UAIC a scos la concurs 4.035 de locuri la buget pentru studiile de licenţă şi 2.434 de locuri fără taxă pentru studiile universitare de master. Sunt disponibile şi 4.927 de locuri cu taxă, 3.288 pentru studii de licenţă şi 1.639 pentru studii de master. La admiterea din acest an au fost eliminate toate probele scrise, iar probele orale se susţin online, prin intermediul platformelor audio-video.
La majoritatea facultăţilor universităţii, admiterea pentru studii de licenţă se face exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Şase facultăţi iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.
Admiterea la studii de master se face pe baza unei medii în care examenul de licenţă contează în proporţie de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului şi/sau a scrisorii de intenţie sau interviul, susţinute online, are o pondere de 40%.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)