1 septembrie 2020 Ştiri electorale ora 11
Publicat de , 1 septembrie 2020, 11:19
Aflat într-un turneu electoral prin ţară, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, a opinat, la Galaţi, că noul guvern va trebui să fie unul condus de un premier tehnocrat şi va trebui să aibă o structură suplă, cu puţine ministere, misiunea Executivului fiind organizarea corectă a alegerilor.
Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu se deplasează în ţară, pentru a verifica stadiul de pregătire al filialelor partidului pentru alegerile locale din 27 septembrie.
**
Candidaţii USR PLUS la funcţia de primar al municipiului Iaşi şi cea de preşedinte a Consiliului Judeţean, au declarat că doresc să participe la dezbateri cu doi dintre contracandidaţi, primarul Mihai Chirica şi ministrul Mediului Costel Alexe, ambii reprezentând PNL.
Anunţul a fost făcut de Cosette Chichirău, candidatul USR PLUS la Primăria Iaşi.
La rândul său, deputatul Marius Bodea, candidatul USR PLUS la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a declarat că este o campanie dificilă, deoarece a reapărut această preocupare de a vandaliza tot ce se întâmplă din partea unei alianţe USR PLUS, ameninţări, presiuni.
**
PNL Iași a prezentat candidații la primăriile din județul Iași. Costel Alexe, președintele PNL Iași, totodată candidat la preşedinţia Consiliului Județean Iași, alături de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, au avut mesaje de încurajare pentru întreaga echipă care pornește în lupta electorală și au subliniat că au “candidații cei mai bine pregătiți și mai hotărâți să schimbe fața comunității”.
Cu acest prilej, au fost prezentate realizările din perioada celor doi ani de conducere liberală a judeţului şi proiectele pentru perioada următoare, în situaţia în care PNL va cîştiga conducerea Consiliului Judeţean şi majoritatea în consiliu.
**
Consiliul Tineretului din România, federaţia care reprezintă tinerii şi organizaţiile de tineret, lansează un apel către partidele politice în vederea setării unor priorităţi în ceea ce priveşte agenda viitorilor aleşi la nivel local, în urma alegerilor din acest an. Într-un comunicat de presă, Consiliul propune un set de zece puncte, care să fie asumate de conducerile acestor partide, şi care să reprezinte priorităţi asumate implicit de candidaţii care vor reprezenta respectiva formaţiune politică.
Între acestea, se propune o cooperare onestă între reprezentanţii autorităţilor la nivel local, respectiv judeţean, cu cei la nivel naţional cu atribuţii în domeniul de tineret. Respectarea cadrului legislativ naţional şi transpunerea în practică a liniilor strategice propuse la nivel naţional sau european. O mai bună implicare a tinerilor în viaţa comunităţii printr-o mai mare apropiere a reprezentanţilor autorităţilor locale faţă de aceştia.
Consiliul Tineretului din România urmează să iniţieze o serie de discuţii cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare cu scopul de a identifica măsurile pe care le vor promova şi asuma la nivel local, se mai arată în comunicatul citat.