Noi restricţii impuse în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi în contextul creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2
Publicat de , 7 octombrie 2020, 16:36
Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vaslui au stabilit, miercuri, o serie de măsuri restrictive în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Vaslui, printre aceste măsuri se numără instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţia în preajma unităţilor de învăţământ şi închiderea restaurantelor şi cafenelelor din cele trei municipii. De asemenea, în tot judeţul a fost prelungită măsura privind purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise aglomerate.
‘Începând cu data de 7 octombrie, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani şi care staţionează în spaţiul public deschis, pe o rază de 20 de metri în jurul căilor de acces ale unităţilor de învăţământ din judeţul Vaslui, precum şi în perimetrul acestora. Motivat de faptul că în perioada 23.09.2020-06.10.2020 rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 şi pentru municipiul Huşi este de 2,63, în perioada 8-22 octombrie se închide la nivelul municipiilor Vaslui, Bârlad şi Huşi activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. De asemenea, se închide activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi, aceasta fiind permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare‘, se arată în hotărârea CJSU Vaslui.
Restaurantele şi cafenelele vor putea comercializa produse, cu condiţia ca acestea să nu fie consumate în interiorul localurilor.
Conform deciziei autorităţilor, toate instituţiile publice şi private, precum şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi au obligaţia analizării modului de desfăşurare a activităţii în vederea organizării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru. (Agerpres/FOTO radioiasi.ro)