Botoşani: Percheziţii la locuinţele a trei persoane care au cumpărat produse online fără să le plătească
Publicat de Andreea Drilea, 4 decembrie 2020, 12:51
Poliţiştii din Botoşani au efectuat cinci percheziţii la persoane bănuite că ar cumpărat de pe internet produse în valoare de aproximativ 300.000 de lei fără să le plătească, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.
Potrivit acesteia, frauda ar fi fost făcută de doi bărbaţi şi o femeie, care ar fi creat mai multe conturi de utilizatori şi ar fi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, folosind, în mod fraudulos, mai multe vouchere.
În urma unor investigaţii, poliţiştii au efectuat două percheziţii în judeţul Bacău şi trei în judeţul Botoşani, la locuinţele celor trei persoane bănuite de fraudă informatică şi fals informatic.
‘Din cercetări au rezultat indicii că 2 bărbaţi, cu vârste de 24 şi 58 de ani, împreună cu o femeie, de 23 de ani, din judeţul Bacău, în perioada 20 septembrie – 2 noiembrie, ar fi creat mai multe conturi cu utilizatori diferiţi în cadrul aplicaţiei informatice realizate de o societate care comercializa obiecte de mobilier şi decoraţiuni interioare. Prin intermediul acestora ar fi realizat şi transmis peste 500 de cereri de livrare pentru diverse bunuri, iar pentru plată ar fi folosit, în mod fraudulos, mai multe vouchere şi ar fi introdus date nereale referitoare la beneficiarii/destinatarii produselor livrate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei’, a precizat Nenişcu.
În timpul percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate obiecte de mobilier, electrocasnice, obiecte de grădinărit, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cinci drone, valoarea bunurilor indisponibilizate fiind de aproximativ 200.000 lei. De asemenea, au fost descoperiţi 80.000 de lei, numerar.
Cei doi bărbaţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică şi fals informatic.
(Agerpres/FOTO radioiasi.ro)