Oamenii de ştiinţă atrag atenţia asupra preparării corecte a apei cu lămâie
Publicat de Andreea Drilea, 9 martie 2021, 11:35
Oamenii de ştiinţă susţin că apa cu lămâie are nenumărate beneficii pentru organism şi este recomandată în fiecare zi, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi pe parcursul zilei.
Apa cu lămâie elimină toxinele, are un aport important de vitamine, fortifică sistemul imunitar, reîncarcă toate celulele cu energie şi normalizează metabolismul.
Vitamina C reglează sistemul cardiovascular şi este responsabilă pentru ameliorarea oboselii şi somnolenţei.
Consumul de apă cu lămâie este deosebit de util dimineaţa. Experţii au realizat multe cercetări şi au ajuns la concluzia că apa cu lămâie are un efect pozitiv asupra stomacului şi intestinelor. Totuşi, potrivit oamenilor de ştiinţă, multe persoane care consumă această băutură fac o greşeală care le privează de un mare beneficiu, prin faptul că renunţă la coaja fructului.
Este important ca băutura să conţină şi coajă de lămâie, bogată în uleiuri esenţiale, vitamine şi oligoelemente necesare pentru o digestie bună şi o funcţionare optimă a sistemului cardiovascular.
Lămâia proaspătă trebuie spălată foarte bine, tăiată apoi în felii şi adăugată în paharul sau cana cu apă. După circa 10 minute, băutura este gata de consum.
(Rador)