Invenții care îți lasă gura apă: ciocolata proteică, o rețetă realizată la Universitatea ”Dunărea de Jos” Galați. Emisiunea ”Weekend cu prieteni”, realizator – Horia Daraban (14.03.2021)
Publicat de hdaraban, 14 martie 2021, 15:33 / actualizat: 17 martie 2021, 21:33
La ediția din 14 martie 2021, am încercat să mai îndulcim din amarul vremurilor; cum altfel, decât vorbind despre ciocolată.
Geografic raportându-ne, gândul ne duce, spre exemplu, la Belgia, mai puțin către România. Și totuși, specialiști de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați au pus la punct o rețetă de ciocolată proteică.
Curiozitata odată ce a fost stârnită, nu am făcut decât să o iscodim pe doamna doctor inginer Ina Vasilean, directorul proiectului de cercetare.
Ce înseamnă proteic, ce ingrediente au fost folosite, au fost câteva din întrebările interviului realizat de Horia Daraban.