O echipă de studenți de la TUIASI lucrează la o platformă educațională pentru pregătirea examenelor de admitere și bacalaureat
Publicat de Andreea Drilea, 16 iunie 2021, 15:13
O echipă de studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut o bursă de 3.000 de dolari în cadrul programului de mentorat Innovation Labs 2021. Echipa SchoolModeOn s-a calificat astfel în semifinalele etapei naționale, în urma evenimentului Demo Day Iași care a avut loc pe data de 10 iunie.
„Activitatea din cadrul programului de mentorat Innovation Labs 2021 Iasi din perioada martie – iunie 2021 și dedicarea de care au dat dovadă le-a adus și bursa de 3000 de dolari, menită să îi ajute în propulsarea ideii lor de afaceri. Tinerii antreprenori au dezvoltat o platformă educațională modernă care dă startul unei pregătiri individuale complete pentru examenele de admitere și bacalaureat”, au precizat reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare.
Echipa a fost alcătuită din Beatris Zaharia, anul al IV-lea, Alex-Nicolae Mihalcia, anul al II- lea, Laurențiu-Ștefan Versanu, anul al II-lea, Alexandru-Victor Stoica, absolvent al promoției 2014 – 2018, și Andrei Ababei, anul al IV-lea. Aceștia au fost înscriși în programul de mentorat de asistentul universitar Ștefan-Daniel Achirei, ambasador al Innovation Labs.
Conform prezentării oficiale, Innovation Labs este un program de pre-accelerare pentru tinerii fondatori ai startup-urilor din tehnologie. Programul vizează studenți și absolvenți de la universitățile tehnice și din domeniile comunicării și afacerilor pentru un mentorat de 3 luni cu workshop-uri tematice: munca în echipă, dezvoltarea intensivă a prototipului și explorarea ecosistemului de start-up-uri de la nivelul României.
Studenții TUIASI au declarat că și-au dorit să se înscrie într-un astfel de program de mentorat pentru a se putea bucura de sesiuni de mentorat susținute de antreprenori cu experiență și pentru a-și putea materializa ideea gândită și să construiască un prim prototip. Totodată, aceștia și-au dorit ca cineva să le valideze ideea și să le explice potențialul pe care îl are, dar au văzut și oportunitatea de a cunoaște persoane din domenii conexe de activitate și să își creeze cunoștințe în comunitatea antreprenorială din regiunea Iași sau chiar Moldova.
Mai multe detalii despre Innovation Labs pot fi consultate pe siteul oficial al platformei.