Noutăţi tehnologice pentru plantele de câmp, într-un volum ştiinţific elaborat de Staţiunea de Cercetări Agricole Secuieni, Neamţ – Fermier european cu Petronela Cotea Mihai (17.02.2015)
Publicat de petronelamihai, 16 februarie 2015, 18:28 / actualizat: 17 februarie 2015, 10:32
Cercetătorii de la Staţiunea de Cercetări Agricole Secuieni, Neamţ sunt pe finalul elaborării unui volum ştiinţific, cu informaţii practice legate de tehnologiile de cultivare a plantelor de câmp – adaptate evoluţiei în domeniu, în ultimii 4 ani.
Pentru fermierii din centrul Moldovei, care ar putea beneficia de noutăţile tehnologice prezentate în noua lucrare, directorul Staţiunii de Cercetări Agricole Secuieni, judeţul Nţ, dr ing Elena Trotuş a oferit amănunte.
(sursa foto: ziarulceahlaul.ro)
dr.ing. Elena Trotuş, director al S.C.D.A. Secuieni, Neamţ
Cum desfăşurarea unei activităţi agricole intensive determină, în anumite cazuri, degradarea unor însuşiri fizico-chimice şi biologice ale solurilor, lucrarea a cărei apariţie editorială este aşteptată în luna martie 2015, face cunoscute recomandări ştiinţifice privind şi folosirea îngrăşămintelor minerale, a amendamentelor calcaroase, precum şi a pesticidelor, spre a fi evitată reducerea recoltei.
Pe de altă parte, sămânţa, chiar şi certificată fiind, nu va da roadă pe măsura potenţialului, dacă nu vor fi aplicate corect (şi toate) etapele tehnologice. Ca să aplici, întâi trebuie să ştii ce anume se impune a fi făcut. Soluţiile tehnice adaptate evoluţiilor din ultimii 4 ani, pentru fermierii din zona centrală a Moldovei, în această primăvară sunt sintetizate într-un volum ştiinţific elaborat de către cercetătorii de la Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Secuieni, judeţul Neamţ.
Fermier european – rubrică specializată, în emisiunea „Bună dimineaţa”! Difuzare, în fiecare dimineaţă de marţi, joi şi vineri – pe toate frecvenţele Radio Iaşi, 1053 khz, 90,8 şi 96,3 Mhz.
Realizator (text/audio),
Petronela COTEA MIHAI