Suceava: Se înfiinţează două centre de evaluare a pacienţilor cu COVID-19, în judeţ
Publicat de Andreea Drilea, 6 ianuarie 2022, 16:40
În urma analizelor efectuate la nivelul fiecărui spital din judeţul Suceava s-a decis amenajarea a două centre de evaluare COVID-19, la Spitalul Municipal Rădăuţi şi la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, a informat, joi, Prefectura, după şedinţa extraordinară a CJSU, desfăşurată în actualul context epidemiologic al pandemiei.
Conform situaţiei prezentate de către conducerea DSP Suceava, au fost întreprinse demersuri în vederea înfiinţării unor centre de evaluare a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 în cadrul unităţilor spitaliceşti, pentru a evita supraaglomerarea UPU/CPU din spitale.
Potrivit sursei citate, în prezent, toate spitalele din judeţ au luat măsuri în vederea verificării instalaţiilor electrice şi de oxigen, precum şi operaţionalizarea acestora; asigurării stocurilor de medicamente, materiale sanitare şi echipamente; revizuirii protocoalelor de tratament pentru patologia COVID-19 şi a planului de măsuri privind capacitatea de cazare a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.
Totodată, managerului Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea, a spus că este asigurat necesarul de medicamente şi materiale sanitare pentru un interval de 2 – 2,5 luni şi există o rezervă strategică pentru spitalele din judeţ, de circa 160 de butelii de oxigen lichid.
Calancea susţine că, potrivit analizelor realizate la nivelul fiecărui spital, sistemul medical judeţean este pregătit în gestionarea atât a patologiei COVID-19, cât şi a celei non-COVID.
‘Trebuie să privim cu prudenţă şi maximă responsabilitate evoluţia epidemiologică la nivelul judeţului. Fiecare dintre noi poate să ia măsuri care să aplaneze acest val şi să reducă pericolul pentru sine şi pentru cei din jur. Soluţiile să ţinem lucrurile sub control sunt binecunoscute: respectarea măsurilor de prevenţie sanitară care şi-au dovedit eficacitatea, portul corect al măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, testarea în caz de suspiciune, vaccinarea voluntară, şi adresarea la medic în caz de necesitate. Depinde doar de noi, de modul prudent şi echilibrat în care reacţionăm să trecem peste această nouă încercare. Vreau să mulţumesc cadrelor medicale pentru efortul depus în această perioadă, ştiu că majoritatea lor sunt epuizaţi. Întreaga noastră speranţă este în mâinile acestor oameni minunaţi. Apelul meu către suceveni este unul simplu, de solidaritate, de echilibru şi empatie, de respectare a măsurilor sanitare, care vor face, în final, diferenţa”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan. AGERPRES/FOTO imagine ilustrativă radioiasi.ro