Vrancea: Noul spital judeţean, în faza realizării documentaţiei premergătoare scoaterii la licitaţie a lucrărilor de construcţie
Publicat de gabrielarotaru, 2 august 2022, 18:50
Proiectul noului spital judeţean de la Focşani este în stadiu avansat de realizare a documentaţiei premergătoare scoaterii la licitaţie a lucrărilor de construcţie, după ce au fost finalizate nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal şi avizele necesare în fază studiului de fezabilitate, a anunţat, marţi, Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea.
‘Stadiul noului Spital din Focşani este foarte avansat, în acest moment aflându-se între primele două spitale din ţară în ceea ce priveşte documentaţiile necesare construirii. Facem demersuri susţinute pentru edificarea acestui obiectiv major, care va deservi un areal mai mare, întrucât de la Iaşi la Bucureşti nu mai există un spital de asemenea anvergură precum cel proiectat la Focşani. Am avut numeroase discuţii cu factorii decizionali şi ne bazăm pe susţinerea Guvernului României în ceea ce priveşte finanţarea’, a declarat preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.
Potrivit CJ Vrancea, în prezent este în derulare procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de proiectare şi verificare tehnică a proiectului.
După finalizarea achiziţiei publice, firma declarată câştigătoare va trebui să depună, în termen de patru luni, documentaţia pentru emiterea autorizaţiei de construire şi în două luni va trebui să definitiveze proiectul tehnic, astfel că, în 2023, administraţia judeţeană ar putea scoate la licitaţie lucrările de construire ale noului spital.
Valoarea totală estimată a noului Spital din Focşani este de 455.943.218 euro, din care aproape 245 milioane de euro pentru construcţie şi peste 210 milioane de euro pentru dotare şi echipamente.
Conform proiectului, noul spital judeţean de la Focşani ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 17 hectare de teren, va avea 900 de paturi, din care 775 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori, şi va cuprinde secţii suplimentare faţă de vechiul spital, precum şi bloc operator la cele mai înalte standarde, spaţiu universitar şi va fi dotat cu heliport. (Agerpres/ FOTO CJ Neamț)