Suceava: Peste 200 de copii vulnerabili vor primi ghiozdane, în cadrul campaniei ”School in a bag”
Publicat de gabrielarotaru, 5 august 2022, 11:51
Peste două sute de copii din familii cu probleme financiare beneficiază de ghiozdane complet echipate pentru şcoală, prin campania ‘School in a Bag’, ce se desfăşoară în cadrul parteneriatului educaţional dintre Fundaţia Te Aud România (TAR) şi Fundaţia Hope and Homes for Children.
Într-un comunicat remis AGERPRES, vineri, de Biroul de presă al TAR, se arată că această campanie se derulează din anul 2016 şi, până în prezent, a echipat peste 4.000 de copii din peste 40 de unităţi şcolare din România cu resursele necesare şi materialele educaţionale pentru a-şi continua educaţia.
Hope and Homes for Children România este una din organizaţiile consacrate naţionale, care din 1998 şi până în prezent contribuie la închiderea centrelor de plasament de tip vechi din ţară şi sprijină mii de copii să se integreze în comunitate.
‘Lupta împotriva sărăciei este un proces lung, care are nevoie constant de programe care să susţină familiile în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pentru a preveni separarea copilului de familie, Fundaţia Hope and Homes for Children derulează intervenţii de prevenire a abandonului şcolar, acţiuni ce vizează sprijinirea incluziunii sociale a copiilor dezavantajaţi şi acoperirea nevoilor de bază. Mulţumită Fundaţiei Te Aud România, 200 de copii vulnerabili sunt pregătiţi acum să înceapă anul şcolar cu fruntea sus şi zâmbetul pe buze’, a declarat Robert Ion, director de Fundraising şi Comunicare, Hope and Homes for Children România.
Fundaţia Te Aud România, din Gura Humorului, s-a alăturat în acest an campaniilor de prevenire a abandonului şcolar şi de incluziune socială a copiilor dezavantajaţi din judeţul Maramureş, în cadrul unui parteneriat ce îşi propune să susţină procesul educaţional al copiilor şi tinerilor din grupuri vulnerabile.
În această vară, Hope and Homes for Children, cu sprijinul Te Aud România, a echipat 204 copii cu obiecte necesare pentru a-şi continua educaţia.
‘În octombrie 2014 alergam primul maraton din viaţa mea pentru organizaţia Hope and Homes for Children România. Pot spune că mă simt foarte aproape de această fundaţie şi le apreciez enorm toată muncă şi efortul depus în România în ultimii 24 de ani (…) Sunt un adevărat exemplu de bune practici şi mă bucură enorm că am reuşit să derulăm acest parteneriat care ne dorim să continue şi pe viitor. Consider că mediul societăţii civile din România este unul prin care organizaţii se pot uni şi conlucra pentru a produce impact social pozitiv în comunitate’, a spus preşedintele TAR Gabriela Popescu.
Fundaţia TAR a fost înfiinţată în decembrie 2014 cu scopul de a dezvolta şi implementa programe de educaţie non-formală şi dezvoltare socială prin sport, pentru copiii şi tinerii din mediile dezavantajate ale României. (Agerpres/ FOTO radioiasi.ro)