Deschiderea anului școlar 2022-2023 la Școala „Junior” a UAIC
Publicat de Lucian Bălănuţă, 5 septembrie 2022, 21:27
Luni, 5 septembrie 2022, începând cu ora 9.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a avut loc ceremonia de deschidere a anului școlar la Școala „Junior”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). La eveniment au participat Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, Daniel JURAVLE, Viceprimarul Municipiului Iași, Cristi ȚÂRCĂ, Inspector Școlar pentru Management Instituțional din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași, Inspector Codruț CÎMPIANU, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Lect. univ. dr. Bogdan Constantin NECULAU, Directorul Departamentului de Învățământ Preuniversitar din cadrul UAIC, cadre didactice, elevi și părinți.
În deschiderea ceremoniei, Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, a declarat: „Suntem mândri că astăzi, prima școală din România, care funcționează în cadrul unei universități, își deschide porțile pentru cei peste 230 de elevi și preșcolari, care vor putea studia sub egida Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași de la grădiniță până la studii postdoctorale. Grădinița și Școala „Junior” s-au dezvoltat foarte frumos în ultimii ani, prin achiziția unui nou imobil, dublarea formațiunilor de studiu pentru fiecare nivel, acordarea autorizației de funcționare pentru nivelul gimnazial și liceal în rețeaua unităților de învățământ preuniversitar de stat. De asemenea, din anul 2020 nivelurile preșcolar și primar ale școlii, prin Ordin de Ministru și în urma evaluării externe a ARACIP, au devenit parte integrantă a învățământului de stat.”
În continuare, reprezentanții instituțiilor invitate au transmis mesaje adresate elevilor, cadrelor didactice și părinților.
Daniel JURAVLE, Viceprimarul Municipiului Iași: „Sunt mândru că, în calitate de absolvent al UAIC, pot spune astăzi câteva cuvinte în numele comunității locale. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este un exemplu de curaj și devotament, pentru că a pus bazele unui proiect unic în România. M-am bucurat să văd astăzi un exemplu de proaspăt student care și-a început studiile preșcolare la UAIC. Felicitări tuturor celor care au ales comunitatea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Succes în noul an școlar!”
Cristi ȚÂRCĂ, Inspector Școlar pentru Management Instituțional din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Iași: „Este o datorie, o plăcere și o onoare să fiu aici. Datorie, pentru că în calitate de părinte al unui fost elev al școlii, am responsabilitatea să mă întorc și să mulțumesc școlii pentru serviciile educaționale și pentru amprenta pe care și-au pus-o asupra dezvoltării personalității copilului meu. O plăcere să văd această frumoasă Aulă plină de fețe zâmbitoare, să îmi revăd colegii care îi vor însoți pe copii în această perioadă de frumoase acumulări și o onoare să reprezint Inspectoratul Școlar Județean Iași, care a găsit în UAIC, în Școala Junior, un partener de nădejde, confirmându-se colaborarea foarte bună din ultimii ani.”
Codruț CÎMPIANU, Inspectoratul de Poliție Județean Iași: „Vouă, elevilor, Poliția Română vă urează să aveți parte de un an plin de reușite, cu rezultate foarte bune și provocări depășite cu succes. Vă garantăm că printre cei care vă oferă sprijin, siguranță și înțelegere ne aflăm și noi, polițiștii.”
În continuare a luat cuvântul Lect. univ. dr. Bogdan Constantin NECULAU, Directorul Departamentului de Învățământ Preuniversitar din cadrul UAIC: „Începutul fiecărui an şcolar reprezintă o bucurie şi o provocare pentru fiecare dintre noi în ceea ce priveşte munca, cunoaşterea şi disciplina, încrederea şi speranţa. Începem un an școlar cu speranța succesului, cu dorința de împlinire și de…mai bine. Elevilor le doresc să nu uite că sunt rațiunea de a fi a dascălilor și a părinților lor, că indiferent din ce poziție revendicăm vremurile moderne, școala este fundamentul devenirii noastre, educația este cea mai bună investiție cu putință.”
În anul școlar 2022-2023 la Școala și Gradinița „Junior” vor funcționa 12 formațiuni de studiu: 2 la nivel gimnazial (47 elevi), 7 la nivel primar (134 elevi) și 3 la nivel preșcolar (50 – preșcolari).
(Comunicat + FOTO uaic.ro)