Rubrica: ”Pontul Zilei cu Andreea!”?
Publicat de Andreea Drilea, 17 decembrie 2022, 06:30
Vă dau bineţe de la Radio România Iaşi! Andreea sunt!
Mare, rotund și portocaliu? Este sezonul dovleacului şi nu ne putem abţine să nu gătim o reţetă excelentă de dovleac copt.
Dovleacul este un desert fenomenal, cu care ne surprindem chiar şi cei mai ambiţioşi oaspeţi.
Avem nevoie de o jumătate de dovleac, o lingurăță de esență de rom, 2-3 linguri de zahăr brun, un cub de unt, o bucățică de anason, miere și nuci.
Cum îl preparăm? Mai întâi curăţăm dovleacul. Scoatem cu grijă seminţele şi apoi îl porționăm. Presărăm zahăr brun și apoi în așezăm într/o tavă de cuptor. Adăugăm și cubul de unt tăiat mii mic, eneța de rom și anasonul.
Dovleacul îl punem la cuptor la 160 de grade timp de 3 ore.
Din când în când adăugăm peste dovleac și puțină apă pentru a deveni mai suculent și gustos.
După 3 ore, îl scoatem din cuptor și în stropim cu miere și bucățelele de nuci pentru a-i îmbunătăţi şi mai mult gustul.
Dovleacul îl consumăm cald dar și rece. Poftă bună!
Până data viitoare pătraţi-vă sănătoşi şi nu uitaţi să zâmbiţi!