În Bârlad, planul de mobilitate urbană e realizat cu fonduri europene
Publicat de Andreea Drilea, 23 octombrie 2022, 06:33
În municipiul Bârlad, autorităţile i-au anunţat pe locuitorii a 18 străzi, care încă nu sunt branşaţi la utilităţi, să o facă acum, deoarece abia peste cinci ani ar mai putea primi autorizaţie în acest sens.
De ce, aflăm de la corespondenta RRA Alina Darie.
Reporter: Locuitorii municipiului Bârlad de pe 18 străzi cuprinse în planul de mobilitate urbană au fost informaţi, de curând, de Primărie că nu li se va mai emite nici o autorizaţie pentru efectuarea de branşamente la reţeaua de gaze, apă, canal sau energie electrică, întrucât lucrările la infrastructura vizată de planul de mobilitate urbană sunt în plină desfăşurare. Cei care au deja aceste branşamente în curs de realizare, de asemenea, au fost îndemnaţi să finalizeze cât mai repede lucrările, întrucât se va turna asfaltul, iar apoi, cinci ani de zile este interzisă orice intervenţie asupra acestuia. Cetăţenii s-au arătat nemulţumiţi de decizia Primăriei.
Primarul Dumitru Boroş: Trebuie să avem cât de cât înţelegere faţă de această situaţie critică, în oraşele în care primarii s-au zbătut să atragă fonduri europene. E normal că vom avea un disconfort, finanţările nu vin când ne dorim noi.
Reporter: De altfel, locuitorii municipiului Bârlad reclamă faptul că s-au început mult prea multe şantiere în oraş simultan, ceea ce face ca traficul să fie deosebit de dificil. În planul de mobilitate urbană al municipiului Bârlad, realizat cu finanţare europeană, este prevăzută modernizarea transportului public, amenajare a trei parcări, spaţii verzi, trotuare, dar şi realizarea a peste 8 km de piste de bicicletă. Rador/FOTO imagine ilustrativă