Rubrica: ”Pontul Zilei cu Andreea!”?
Publicat de Andreea Drilea, 2 decembrie 2022, 06:30
Vă dau bineţe de la Radio România Iaşi! Andreea sunt!
Prosoapele sunt cele mai folosite și, din cauza unor greseli pe care le facem atunci când le folosim și le punem umede în coșul cu rufe, acestea capătă un miros neplăcut.
Umezeala creează mediul perfect pentru creșterea germenilor și a mucegaiului.
Dacă folosim prea mult detergent, prosoapele se clătesc mai greu, ceea ce le face să fie aspre și dezvoltă bacterii.
Bicarbonatul de sodiu, este ingredientul minune al prosoapelor.
- folosim bicarbonatul ca atare sau combinat cu otet alb. De exemplu, la 250 ml oțet alb se adaugă 150-200 g bicarbonat de sodiu, o cană cu apă și îl folosim în locul balsamului pentru rufe.
- înainte de spalarea prosoapelor, presărăm o sută de grame de bicarboant de sodiu în cuva mașinii și lăsăm să acționeze pentru 30 de minute, apoi adăugăm rufele.
- Prosoapele se spală la temperatura de 60 de grade pentru ca detergentul să se dizolve cum trebuie și să nu mai rămână în țesătură.
- Nu supraîncărcăm mașina de spalat. Prosoapele au nevoie de spațiu și mai multă apă pentru clătire.
Uscăm prosoapele la soare și aer liber.
Până data viitoare pătraţi-vă sănătoşi şi nu uitaţi să zâmbiţi!