Galaţi: Protocol de colaborare între Biblioteca ‘V.A. Urechia’ şi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor
Publicat de Andreea Drilea, 23 februarie 2023, 17:43
Biblioteca Judeţeană ‘V.A. Urechia’ a semnat un protocol de colaborare cu Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Galaţi în vederea desfăşurării unor acţiuni comune, în cadrul proiectelor ‘Servicii în sprijinul comunităţii locale’ şi ‘Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galaţiului!’, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei de cultură, Florina Diaconeasa.
Potrivit acesteia, parteneriatul se desfăşoară pe cel puţin două paliere. Se are în vedere asigurarea de către personalul compartimentelor specializate din cadrul Serviciului Referinţe a asistenţei necesare membrilor CARP Galaţi în vederea dezvoltării abilităţilor digitale, precum folosirea serviciilor publice accesibile online şi instruirea în vederea folosirii propriilor dispozitive mobile, sub auspiciile proiectului ‘Servicii în sprijinul comunităţii locale’.
Pe de altă parte, colaborarea îşi propune desfăşurarea unor activităţi de promovare a istoriei locale la sediul CARP, dedicate unor personalităţi gălăţene sau a unor aspecte inedite legate de memoria locală, precum şi pentru susţinerea proiectului iniţiat de Serviciul Referinţe, la sfârşitul anului 2021, intitulat ‘Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile voastre, istoria Galaţiului!’, proiect de recuperare a memoriei fotografice a oraşului Galaţi, prin intermediul căruia sunt colectate, în format fizic sau digital, fotografii şi documente de interes pentru istoria locală, incluse ulterior în colecţiile bibliotecii.
Membrii CARP vor beneficia, alături de întreaga comunitate locală, de suportul necesar pentru accesarea de servicii publice disponibile online, precum platforma Ghiseul.ro (în vederea plăţii cu un card bancar 3D Secure a impozitelor şi a taxelor locale), crearea de conturi pe site-ul Casei Naţionale de Pensii Publice, crearea de conturi online pentru telefonie, electricitate, gaz, apă, pentru plata online a facturilor şi trimiterea indexurilor de consum, pentru achiziţionarea online de bilete de călătorie, programări online pentru eliberarea unor acte, crearea de conturi de e-mail şi pe platforme de socializare.
Toate serviciile de instruire şi asistenţă sunt gratuite şi oferite în condiţii de siguranţă, respectând legislaţia în vigoare referitoare la protecţia datelor cu caracter personal.
Proiectul ‘Servicii în sprijinul comunităţii locale’ a fost premiat, anul trecut, la nivel naţional, de către Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România cu premiul pentru ‘Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă’.
(AGERPRES/FOTO radioiasi.ro)